Gemeente Gooise Meren heeft goed eerste jaar achter de rug

  Nieuwbouw

GOOISE MEREN - Het was een turbulente start met veel besparen, maar al met al heeft de gemeente Gooise Meren financieel een goed eerste jaar achter de rug. Dat stelt wethouder Jan Franx naar aanleiding van de jaarrekening over afgelopen jaar.  

De gemeente houdt over het afgelopen jaar een bedrag van 5,47 miljoen over. Dat komt vooral doordat op het sociaal domein een bedrag van 2,2 miljoen euro niet hoefde worden uitgegeven. Daar komt boven dat aan wmo en jeugd 1,9 miljoen minder werd uitgegeven. Daarnaast had de gemeente nog enkele andere meevallers. 

Wethouder reageert tevreden, maar blijft scherp
Met de meevallers houdt wethouder Jan Franx een tevreden gevoel over aan het eerste jaar. "We hebben er met z'n allen heel hard aan getrokken en met deze resultaten tonen we aan dat de gemeente er financieel gewoon goed voorstaat", zo vertelt de wethouder. "En daarmee wordt volgens mij bewezen dat de fusie tot Gooise Meren tot nu toe succesvol is en dat de fusie ook echt werkt."

Hoewel het eerste jaar goed afgesloten wordt, gaat op het gemeentehuis echter nog niet de vlag uit. "Er komt nog heel veel aan. We hebben dit jaar ook her en der wat meer geld uit moeten geven dan verwacht, bijvoorbeeld bij de verbouwing van het gemeentehuis. We moeten er hard aan blijven trekken."


1 reactie
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail