Foto: Pixabay

Verdachte moord Naardense naar Pieter Baan Centrum

  Politie

BUSSUM/NAARDEN - De 44-jarige Bussummer die sinds november vorig jaar onder meer vastzit op verdenking van moord op de Naardense Edita Moliené en het wegmaken van haar stoffelijk overschot, is ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Edita's lichaam werd op vrijdagmiddag 20 september vorig jaar gevonden in de Muidertrekvaart bij Muiden. De Naardense was gekneveld en met touwen gewikkeld in een plastic opblaaszwembad.

Andere vrouw
Naast de moord op Edita, verdenkt justitie de verdachte ook van mishandeling en bedreiging met de dood van een andere vrouw. Hij zou dit slachtoffer begin 2018 hebben geslagen en haar keel hebben dichtgeknepen. Ook zou hij tegen haar hebben gezegd dat hij haar zou vermoorden. Wat zijn relatie met dit slachtoffer is, is nog niet duidelijk.

Edita Moliené werd op 9 september 2018 voor het laatst levend gezien. Justitie denkt dat de Bussummer haar in de dagen daarna heeft gewurgd en haar stoffelijk overschot heeft weggemaakt.

Seks
Justitie gaat er vanuit dat de verdachte Edita wurgde tijdens de seks, dat hij haar handen en benen met tie-wraps en touw vastbond, haar levenloze lichaam in een plastic opblaasbadje wikkelde en achterin de auto van zijn ouders naar het Amsterdam-Rijnkanaal reed waar hij haar in het water gooide. Op 20 september werd zij door voorbijgangers in de Muidertrekvaart bij Muiden gevonden.

Bewijs
Justitie denkt, ondanks de ontkennende houding van de Bussummer, voldoende bewijs te hebben tegen de verdachte. Op het touw waarmee Edita was vastgebonden zat DNA van de Bussummer. Ook zou de Bussummer tegen undercoveragenten hebben bekend betrokken te zijn geweest bij de dood van de Naardense.

De advocaat van de Bussummer wil de undercoveragenten ondervragen over de wijze waarop zij zijn cliënt uit de tent hebben gelokt. De raadsman heeft zo zijn twijfels over de toelaatbaarheid van deze undercoveractie.

Doodsoorzaak
Tijdens vorige pro-formazittingen werd duidelijk dat de auto van de ouders van de Bussummer op dna-sporen zal worden onderzocht. Ook zijn er nog een paar getuigen gehoord waaronder de huisarts van Edita en de toxicoloog. De verdediging hoopt door het horen van deze twee medici iets meer duidelijkheid te krijgen over de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer.

Meer berichten