Foto: Politie

Naam slachtoffer genoemd in oude politiezaak Naarden

  Politie

NAARDEN - De politie heeft bij het vorig jaar heropende onderzoek naar de man die in 1991 levenloos in Naarden werd gevonden, ruim vijftien tips ontvangen. Daarbij is ook een naam van het slachtoffer genoemd.

Het is bijna twintig jaar na die moord nog altijd niet alleen de vraag wie de dader is, ook de identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. De politie wil nu nog niet zeggen wat de genoemde naam is. Het onderzoek daarnaar is nog gaande. "Maar als we dit rond krijgen, zou dat fantastisch zijn", zegt een woordvoerder.

Hij noemt het aantal van ruim vijftien tips, hoewel niet alle tips nuttig bleken, heel aardig. En als het gaat over hoeveelheid aandacht voor deze zaak is er al helemaal geen reden tot klagen. Media uit Engeland (BBC, Guardian) hebben juist deze coldcasezaak nu opgepikt. Omdat het slachtoffer mogelijk van Turkse komaf is, heeft de politie ook Turkse media benaderd. Dit leidde voor zover bekend (nog )niet tot publicaties.

De man werd gewikkeld in een deken op 9 augustus 1991 door tuinders in het gras aan de Oud Blaricummerweg - tussen de A1 en een boomkwekerij - bij Naarden aangetroffen. Hij was om het leven is gekomen ten gevolge van steekwonden.

Meer berichten