Foto: © Bob Awick

Burgemeester sluit wietpand in Bussum

  Politie

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren heeft besloten om een bedrijfspand aan de Nieuwe ’s-Gravelandseweg in Bussum voor twaalf weken af te sluiten. Dit in verband met de vondst van een hennepkwekerij en een grote hoeveelheid henneptoppen begin april. 

Het pand van voormalig afhaalrestaurant Rice & Co mag van 12 mei tot 4 augustus 2020 op geen enkele manier worden gebruikt.

Na politieonderzoek was in de kelder van het pand een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 130 hennepplanten. Tevens trof de politie in de koelcel 3393,5 gram henneptoppen. Verschillende factoren wijzen erop dat er sprake was van beroepsmatige of bedrijfsmatige hennepkweek, meldt de gemeente Gooise Meren in een persbericht. "De situatie was zeer gevaarlijk. Zowel door de illegale stroomaansluiting, die brandgevaar met zich meebrengt, als door de ondermijnende en ontwrichtende effecten van de teelt en handel van de hennep zelf."

Met de sluiting wil de burgemeester een duidelijk en sterk signaal afgeven. De kweek, opslag van en handel in drugs wordt in de gemeente Gooise Meren niet getolereerd, is de boodschap. De termijn van drie maanden zorgt ervoor dat de situatie in en om het pand en de rust in de omgeving moet worden hersteld. Het besluit staat los van eventuele betrokkenheid van de eigenaar van het pand.

Meer berichten