Foto: Politie

Autovandalen Bussum en Hilversum-Noord nog spoorloos

  Politie

BUSSUM - De politie heeft nog altijd geen idee wie er achter de vernielingen van een aantal auto’s in Hilversum-Noord en Bussum zit. Bovendien zijn er in die bewuste nacht van vrijdag op zaterdag ook informatieborden op station Hilversum Media Park vernield.

Bij elkaar zijn - voor zover bekend - twintig autospiegels en drie autoruiten gesneuveld, zegt een woordvoerder. De vernielingen - zaterdag zo tussen 3.00 en 4.00 uur - waren vooral op de Buisweg in Hilversum. Maar ook op de Lage Naarderweg, Verschurestraat en Erfgooiersstraat sloegen vandalen toe. In Bussum was het raak in de Prins Bernhardlaan en Beeklaan. Onduidelijk is nog of er een verband bestaat tussen deze incidenten. 

De politie, zegt een woordvoerder, is nu druk doende met het bestuderen van camerabeelden. “Maar wat ons op is gevallen is dat wel veel mensen iets hebben gehoord of gezien, maar niet de politie hebben gebeld. Wij vragen hen daarom om bij een eventueel volgende keer dit wel te doen.”

Op social media liet iemand al weten dat de daders vier jongens zijn tussen de 20 en 30 jaar. De politie heeft die reacties uiteraard ook gezien, maar kan nog geen signalement geven van de daders. Bovendien, blijkt uit verschillende getuigenverklaringen, lopen de aantallen van het aantal daders uiteen. 

Meer berichten