Afbeelding

Scooterrijder valt in Bussum fietsster lastig

Politie

GOOISE MEREN - Een jongen op een scooter - met zwart krullend haar en een paars/witte jas - heeft donderdagavond 20 augustus rond half elf op de Huizerweg in Bussum een fietsster uit Bussum geprobeerd klem te rijden.

Toen dat niet lukte, is hij de jonge vrouw achtervolgd en probeerde hij hetzelfde nogmaals op de kruising Voormeulenweg/Adelheidstraat. Ze wist haar huis veilig te bereiken, maar de scooterrijder is haar wel al die tijd gevolgd. Toen ze binnen was reed hij vervolgens nog een paar keer langs de woning. 

Extra alert

De vader van het geschrokken meisje heeft de politie geïnformeerd. Naar aanleiding van zijn verhaal wordt er nu extra gesurveilleerd in Bussum-Zuid, meldt hij. De Bussumer wil ouders en hun kinderen waarschuwen en vraagt een ieder extra alert te zijn. Dit is namelijk geen incident op zich. Volgens de man heeft de scooterrijder - soms met bijrijder - al meerdere meisjes/jonge vrouwen lastiggevallen. Dat kan de politie overigens niet bevestigen, want zij kan in haar systeem geen aangifte over dergelijke incidenten terugvinden. “We hebben alleen inzicht in dit soort zaken op het moment dat er melding wordt gedaan door de betrokkenen”, laat een politiewoordvoerder weten.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:48
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Afbeelding
BIJ ANDREAS trapt seizoen af met Schumann, Schubert en Stravinsky Cultureel 24 sep, 16:42
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief