Afbeelding

Scooterrijder valt in Bussum fietsster lastig

Politie

GOOISE MEREN - Een jongen op een scooter - met zwart krullend haar en een paars/witte jas - heeft donderdagavond 20 augustus rond half elf op de Huizerweg in Bussum een fietsster uit Bussum geprobeerd klem te rijden.

Toen dat niet lukte, is hij de jonge vrouw achtervolgd en probeerde hij hetzelfde nogmaals op de kruising Voormeulenweg/Adelheidstraat. Ze wist haar huis veilig te bereiken, maar de scooterrijder is haar wel al die tijd gevolgd. Toen ze binnen was reed hij vervolgens nog een paar keer langs de woning. 

Extra alert

De vader van het geschrokken meisje heeft de politie geïnformeerd. Naar aanleiding van zijn verhaal wordt er nu extra gesurveilleerd in Bussum-Zuid, meldt hij. De Bussumer wil ouders en hun kinderen waarschuwen en vraagt een ieder extra alert te zijn. Dit is namelijk geen incident op zich. Volgens de man heeft de scooterrijder - soms met bijrijder - al meerdere meisjes/jonge vrouwen lastiggevallen. Dat kan de politie overigens niet bevestigen, want zij kan in haar systeem geen aangifte over dergelijke incidenten terugvinden. “We hebben alleen inzicht in dit soort zaken op het moment dat er melding wordt gedaan door de betrokkenen”, laat een politiewoordvoerder weten.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Kwart wil overwaarde inzetten om woning te verbeteren of verduurzamen Helft woningbezitters verwacht overwaarde van ruim een ton Bedrijven gisteren
Afbeelding
Voorlopige uitslag van ‘1000 soortendag’ bekend; 1.094 soorten aangetroffen Natuur en Milieu 23 mei, 07:00
Afbeelding
Meer burenoverlast als gevolg van corona Algemeen 22 mei, 15:21
Afbeelding
Ontwikkelingen energiecontracten met Rusland in regiogemeenten Algemeen 22 mei, 12:39
Afbeelding
Van de Historische Kring De geschiedenis van Muier Schipperbitter Algemeen 22 mei, 11:52
Afbeelding
Vier inwoners proberen een week zonder afval te leven Natuur en Milieu 21 mei, 15:08
Afbeelding
Catherine Keyl | Zaterdagportret ‘Geïnformeerd zijn is belangrijker dan maar klakkeloos je mening spuien’ Mensen 21 mei, 08:00
Afbeelding
Roxane van Iperen signeert bij Boekhandel Los Bedrijven 20 mei, 16:00
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief