Muidernieuws - [Update] Gewonden bij aanrijding A1 Naarden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick
Update

Gewonden bij aanrijding A1 Naarden

  Politie

MUIDEN - Bij een aanrijding op de A1 bij afslag Naarden-Vesting, vanmiddag rond 13.00 uur, zijn meerdere mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. 

Eén auto sloeg over de kop. Enkele slachtoffers zaten bekneld in hun voertuig en moesten worden bevrijd. Twee rijstroken waren enige tijd dicht.

De politie Gooise Meren meldt op Facebook dat twee auto's met elkaar in botsing kwamen, waarna ze allebei van de weg raakten. De voertuigen kwamen tot stilstand tegen een paar bomen. En bomen veren niet bepaald mee. Eén van de auto's kwam hierna op de zijkant terecht.

Bijzonder is dat een echtpaar, dat het ongeval van dichtbij meemaakte, de eigen auto stopte en naar de twee wagens rende en 112 belde. "Ze hielden hun hoofden koel en konden telefonisch al veel informatie geven, waardoor de centralist heel snel de juiste hoeveelheid hulpdiensten kon mobiliseren", aldus de politie. "In de paar minuten die wij en andere hulpverleners nodig hadden om ter plaatse te komen, heeft het echtpaar het zelf moeten redden. Ze deden wat ze konden. Nadat het echtpaar was 'afgelost' door de hulpverleners, drong het pas tot ze door wat ze net hadden meegemaakt. Alle ontlading kwam eruit en ze waren zichtbaar emotioneel geraakt."

Dit soort mensen komen we niet vaak meer tegen, vervolgt de politie. "Velen stoppen bij een ongeval, maar staan erbij en kijken ernaar. Of men is druk bezig een exclusief filmpje te maken, in plaats van het helpen van slachtoffers. Maar dit echtpaar niet. Ze zetten hun eigen belangen opzij om andere mensen, die ze niet kennen, alle mogelijke hulp te kunnen bieden. Misschien wel meer dan goed voor henzelf was."

"Wij zien vaak de donkere lagen van de samenleving, de verhuftering is ook ons niet ontgaan. Daarom blijft het mooi om te zien hoe mensen soms alles opzij zetten voor het welzijn van volslagen onbekenden. Dit soort mensen zijn voor ons helden. We zijn trots op ze. Dank u wel dat u er was vanmiddag."


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten
 

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>