Arrestaties na inbraak en vernielen auto | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Politie

Arrestaties na inbraak en vernielen auto

  Politie

MUIDEN - Drie mannen uit Muiden en Weesp zijn donderdag aangehouden voor een inbraak in Naarden en vernieling van een auto in Bussum. De drie waren herkend van camerabeelden. Ook een 21-jarige Amsterdammer werd opgepakt. Hij had nog 35 dagen gevangenisstraf open staan voor het niet betalen van boetes.

De inbraak vond plaats zaterdag 13 januari rond 22.30 uur in een huis aan de Stadhouder Willem II laan in Naarden. Een ruit was ingegooid waarna het hele huis was doorzocht. Onder andere sieraden waren gestolen.

Diezelfde avond was bij een pompstation aan de Brinklaan een auto vernield. In de auto zaten tijdens de vernieling nog drie inzittenden. Zij waren even daarvoor langs drie mannen gereden. De vrienden in de auto hadden een raam open en zongen hard mee met de muziek. Bij het pompstation kwamen de drie mannen die ze gepasseerd hadden, verhaal halen. Dit werd echter gecombineerd met het inslaan van de ruiten van de auto. De bestuurder wist weg te rijden.

Onderzoek en aanhoudingen
De recherche startte een onderzoek naar beide incidenten. Onderdeel van zo'n onderzoek is altijd het bekijken van mogelijke camerabeelden. Bij zowel het huis als het tankstation bleken camera's te zijn. Op de beelden stonden de drie verdachten. Aangezien het bekenden van de politie waren, werden zij herkend. Donderdag 18 januari hield de recherche de drie aan in hun woning. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Muiden en twee 18-jarige jongens uit Weesp.

Bijkomende aanhoudingen
Bij doorzoeking in de woning van één van de verdachten uit Weesp, werd bij een aanwezige 17-jarige jongen een hoeveelheid patronen gevonden. Hij werd hiervoor aangehouden, de munitie werd in beslag genomen. Na verhoor kon hij naar huis met proces-verbaal. In de woning van de 17-jarrige Muider bleek een man aanwezig die nog 35 dagen gevangenisstraf had open staan voor het niet betalen van boetes. Ook hij, 21 jaar uit Amsterdam, is aangehouden.

Sieraden gevonden
In de woning van één van de verdachten vonden de rechercheurs een hoeveelheid sieraden. Vermoedelijk zijn die afkomstig van de inbraak in de woning in Naarden. De drie verdachten zitten vast voor nader onderzoek. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>