Na weekje 'adempauze': wachten op witte rook coalitie | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto Bob Awick
Foto Bob Awick (Foto: Bob Awick)

Na weekje 'adempauze': wachten op witte rook coalitie

  Politiek

GOOISE MEREN - VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks praten vanaf komende week weer verder over het vormen van een coalitie. De onderhandelaars hebben een weekje adempauze gehad, zo laten ze desgevraagd weten.

VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks onderhandelen al enkele weken over het formeren van een coalitie. De combinatie van deze vier partijen wordt als beste haalbaar en werkbaar geacht.

Besproken onderwerpen
De afgelopen weken werd er al druk onderhandeld en werden de eerste stappen gezet. Alle te bespreken onderwerpen zijn ondertussen een keer de onderhandelingstafel gepasseerd. Alles loopt op schema.

Het wordt nu wachten op witte rook. Vanaf komende week wordt er dus weer verder gesproken en worden al snel de eerste concrete resultaten verwacht. Kortom: het coalitieprogramma zal dan verder vormgegeven moeten worden.

Als VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks tot een akkoord komen, zal vervolgens nog gekeken moeten worden welke wethouders de gemeente de komende jaren gaan besturen. Het zal het eerste college worden dat een volledige raadsperiode van vier jaar aan de slag gaat.

Laatste weken
De onderhandelaars hebben eerder al de hoop en de verwachting uitgesproken dat het bestuursakkoord en de wethouders nog deze maand gepresenteerd kunnen worden. Dat zou dan moeten gebeuren als de gemeenteraad weer vergadert.

De eerstvolgende gemeenteraadsvergadering staat gepland op woensdag 23 mei. Of de onderhandelaars dat gaan redden zal vanaf komende week helder moeten gaan worden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>