Afbeelding
Foto: Albert van der Linden.
Video

Het gebekvecht met Oud-Valkeveen moet opgelost worden

Politiek

GOOISE MEREN - Eerst was er het gedoe rond de 'vermakelijkhedenretributie', nu gaat het om het verlenen voor een vergunning voor een attractie en het nemen van enkele verkeersmaatregelen: het geharrewar tussen de gemeente en Speelpark Oud-Valkeveen houdt maar aan. 

Speelpark Oud-Valkeveen heeft plannen om nieuwe attracties te plaatsen, waarvoor vergunningen aangevraagd moeten worden. Dat loopt niet voor alle attracties even soepel, kort gezegd omdat niet alles zomaar neergezet mag worden. Het gaat om grote attracties, die het speelpark meer tot een attractiepark maken dan tot het speelpark dat het nu is. 

Het gebekvecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van Speelpark Oud-Valkeveen het kersverse gemeentebestuur heeft verboden om over de vloer te komen. "Dat is me nog nooit gebeurd", reageert burgemeester Han ter Heegde. "Het is een harde maatregel, maar het is zijn recht. Hij is de eigenaar. Als dat zijn methode is dan is dat zo. Maar ik hoop van harte dat ik binnenkort weer met mijn kleinkinderen binnen mag komen."

De gemeente en Speelpark Oud-Valkeveen gaan snel om tafel om de lucht te klaren. "We hopen van harte dat dat goedkomt. De eigenaar van het speelpark is een creatieve ondernemer die leuke dingen doet, maar als gemeente moeten we ook denken aan de omwonenden. De belangen verschillen natuurlijk. We hopen nader tot elkaar te komen."

Uit de krant