Hondenbelasting moet worden afgeschaft

  Politiek

GOOISE MEREN - Hondenbezitters hoeven vanaf volgend jaar geen hondenbelasting meer te betalen aan de gemeente. Met dat voorstel komt de VVD. Er moet nog over gestemd worden, maar er blijkt grote steun.

De hondenbelasting moet geheel worden afgeschaft. De gemeenteraad doet dat omdat het stelt dat hondenbelasting achterhaald is. Hondenbezitters betalen het wel, maar zien daar niet direct wat voor terug. "Daardoor draagt een groep inwoners extra mee aan de algemene middelen van de gemeente, alleen door de toevallige omstandigheid dat ze een hond hebben", aldus VVD-raadslid Hugo Bellaart.

Hondenbezit heeft positief effect
Daar komt bovenop dat volgens de gemeenteraad het houden van een hond ook weer een positieve bijdrage levert aan het tegengaan van andere problemen, zoals eenzaamheid, en het kan ook bijdragen aan veiligheid en preventie omdat hondenbezitters vaak op straat lopen.

Gooise Meren is niet de eerste gemeente waar de hondenbelasting geschrapt wordt, veel andere gemeenten hebben dat ook al gedaan. De gemeente moet nog wel bekijken hoe het bedrag dat nu niet geïnd wordt moet worden opgevangen.

Meer berichten