Gooise Meren moet geheime KNSF-stukken openbaar maken | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: GJ Schultz

Gooise Meren moet geheime KNSF-stukken openbaar maken

  Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren moet een kleine dertig geheim verklaarde stukken over het KNSF-terrein openbaar maken. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald na een rechtszaak aangespannen door NH Nieuws.

Het gaat om geheime stukken over de vijf jaar geleden gesloten deals over de overdracht van de grond van het KNSF-terrein. Na jaren van onenigheid tussen projectontwikkelaar KNSF Vastgoed en de toenmalige gemeente Muiden werd toen een geheime overeenkomst gesloten over het terrein van de voormalige kruitfabriek en de bouw daarop. Daarmee werd een schadeclaim van veel miljoenen afgewend. 

De details van de overeenkomst bleven tot nu toe onbekend. De afspraken hebben echter nog tot op de dag van vandaag grote invloed op Gooise Meren. Er was heel wat gedoe over het accommodatie van sportclub SC Muiden en de volkstuinders van de Westbatterij.

Van 400 documenten nu 29 openbaar
Gooise Meren weigerde lang de geheime stukken openbaar te maken en stelde zelfs even dat de documenten zelfs verloren waren gegaan bij de fusie. Na bevel van de rechter kwamen er toch nog zes dozen vol stukken boven water. 

Van meer dan 400 documenten moet de gemeente er nog 29 vrijgeven. Daarnaast moeten alle andere documenten nogmaals bekeken worden en moet er opnieuw beargumenteerd worden waarom deze al dan niet geheim moeten blijven. Als de gemeente dat niet binnen zes weken doet kost dat elke week 1000 euro aan dwangsommen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>