Archieffoto: Albert van der Linden.

Speelpark Oud Valkeveen mag toch gaan bouwen

  Politiek

GOOISE MEREN - Speelpark Oud Valkeveen mag toch gaan bouwen. De gemeente heeft alsnog negen van de twaalf vergunningen voor het plaatsen van attracties verleend. Ook de andere drie vergunningen zijn nog niet definitief afgewezen: het speelpark mag de vergunningsaanvragen nog verbeteren om ze toch toegewezen te krijgen. 

Dat het speelpark de vergunningen toegewezen krijgt komt onder meer door het advies van de bezwaarschriftencommissie. Daar stelde men bij een eerdere beoordeling voor een vergunningaanvraag voor een attractie al dat Oud Valkeveen recht heeft op de vergunningen. 

Er was eerder veel te doen om de vergunningsaanvragen van Speelpark Oud Valkeveen. De gemeente Gooise Meren had de angst dat Speelpark Oud Valkeveen van speelpark meer een attractiepark zou worden. Daarom werden meerdere vergunningen afgewezen. Speelparkbaas Michael van de Kuit stelde meerdere keren dat de gemeente 'ondernemertje aan het pesten' was. Met de toewijzing van de vergunningen lijkt er nu voorlopig een einde te komen aan het soms hoogoplopende conflict.

Meer berichten