Afbeelding

Welke wethouder gaat Jan Franx opvolgen?

Politiek

GOOIS MEREN - De VVD is begonnen aan een lastige puzzel; wie wordt de opvolger van wethouder Jan Franx die de gemeente heeft verlaten om burgemeester van Koggenland te worden. De dames Henny Timmerman en Marlène Potjer blijken wel oren te hebben naar de functie van wethouder.

Na de fractievergadering van maandag bleek dat twee raadsleden zich inmiddels kandidaat hebben gesteld: oud-wethouder van Muiden Henny Timmerman en het Bussumse raadslid Marlène Potjer. Daar kunnen in de komende periode nog meer namen bijkomen.

Fractievoorzitter Jens Duyts geeft in een reactie aan dat ze bezig met het opstellen van een profiel, maar dat een lokale oplossing de voorkeur heeft. "Het is altijd beter om iemand te hebben die binding heeft met de gemeente, maar het moet ook iemand zijn die de portefeuille aankan." Zelf heeft de fractievoorzitter geen ambities om wethouder te worden. Zijn huidige baan, Duyts is technisch directeur bij een vastgoedbedrijf, vindt hij daarvoor te leuk.

Lokaal zwaargewicht
Een lokaal zwaargewicht dus, daar is de VVD naar op zoek. In theorie kan iedereen die zichzelf wel wethouder ziet worden, reageren. Volgens Duyts kan dat iemand uit de huidige fractie zijn of zelfs iemand van buiten de VVD. Wat nou het meest doorslaggevend is, iemand van kaliber of iemand met lokale binding, daar gaat de partij zich nu over buigen.

De portefeuilles van Franx zijn inmiddels verdeeld over de andere wethouders.

Uit de krant