Foto: André Verheul

Gooise Meren wil nog bijna drie ton zien van Weesp

  Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren wil nog 266.00 euro van Weesp zien als compensatie voor gemeente kosten voor het ontwikkelen van de Bloemendalerpolder. Dat laat het gemeentebestuur van Gooise Meren weten na vragen van de VVD

Gooise Meren jaagt al langer op het geldbedrag. Het heeft recht op geld omdat de toenmalige gemeente Muiden kosten heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. De polder was voor de fusie deels Weesper en deels Muider grondgebied. De gemeente Muiden maakte kosten om de polder te kunnen ontwikkelen en dacht dat geld later terug te kunnen verdienen aan bijvoorbeeld leges. Na de fusie kwam er echter een grenscorrectie en werd de hele Bloemendalerpolder grondgebied van Weesp, waardoor Muiden dus kan fluiten naar het terugverdienen van haar geld. 

Gooise Meren eiste eerst anderhalf miljoen euro, Weesp vond dat veel te veel. Na tussenkomst van de provincie werd het compensatiebedrag gesteld op net wat meer dan een ton. Weesp heeft dat bedrag ondertussen netjes overgemaakt aan Gooise Meren. Gooise Meren heeft echter al snel bezwaar aangetekend en stelt nog recht te hebben op 266.000 euro. 

Het bezwaar van Gooise Meren moet nog worden beoordeeld door de provincie. Gooise Meren verwacht dat de provincie binnen afzienbare tijd een uitspraak doet. Het proces heeft langere tijd stilgelegen. 

Meer berichten