Jelmer Kruyt (r) met Jan Kwekkeboom waar hij samen het Goois Democratisch Platform mee vormde in 2017.
Jelmer Kruyt (r) met Jan Kwekkeboom waar hij samen het Goois Democratisch Platform mee vormde in 2017. (Archieffoto: Bob Awick)

Jelmer Kruyt politicus van het jaar 2019

  Politiek

GOOISE MEREN - Jelmer Kruyt is verkozen tot de 'Politicus van de Gooi en Vechtstreek van 't Jaar 2019’. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Bert Sonneveld.

In de nominatieronde bleek Kruyt al door vijf personen uit zijn directe omgeving genomineerd te zijn en kreeg daarna veruit de meeste stemmen in de drie stemrondes. Vanaf de start van het stemmen nam hij de leiding, meldt de organisatie.

Gemeenteraadslid
Jelmer is sinds december 2010 gemeenteraadslid. Eerst in de gemeente Naarden en sinds de gemeentelijke fusie in de gemeente Gooise Meren.

Tot en met begin 2017 bezette Kruyt namens de VVD een zetel. Vanwege verschillen 'over bestuursstijl, participatie en omgang en werkwijze binnen de fractie' stapte hij uit deze fractie en ging eerst alleen verder.

GDP
Later dat jaar ging hij samen met de Jan Kwekkeboom/Gooise Ouderen Partij op in het Goois Democratisch Platform (GDP). Doel was aan te sluiten op de 'steeds grotere behoefte onder inwoners en ondernemers om meer en beter betrokken te worden bij de lokale politiek'.

Bij de verkiezingen van 2018 verdubbelde het aantal raadszetels van GDP naar vier door een campagne die gekenmerkt werd door een huis-aan-huis- én sociale mediacampagne. Als fractievoorzitter is Jelmer vaak haantje de voorste die zijn zaken met humor en vastberadenheid bepleit.

Motivatie
Een kenmerkende motivatie van iemand die op hem stemde was: 'Jelmer weet wat er leeft onder de bevolking en weet dit om te zetten in politieke acties'.

Anderen noemen hem 'een echte democraat', 'zeer makkelijk te benaderen', 'hij gaat voor een ieder op de barricaden' en 'heel betrokken en aanspreekbaar'.

Geweldige eer
De organisator nam contact op met Jelmer om hem het goede nieuws te vertellen. Hij reageerde zeer verheugd:  "Wat een geweldige eer om tot politicus van het jaar van de Gooi en Vechtstreek gekozen te zijn!"

"Ik zie daarin waardering voor de vernieuwende manier waarop wij met Goois Democratisch Platform de politiek dichterbij de mensen proberen te brengen. Door te luisteren, door te denken en door te doen. Hier doen we het voor en daar gaan we zeker mee door in 2020!"

Meer berichten