Foto: Bob Awick

Kermis Bussum, Comeniusdag Naarden en bewonersbijeenkomsten gaan niet door

  Politiek

GOOISE MEREN - De kermis, Comeniusdag en bewonersbijeenkomst binnen de gemeenten tot en met 31 maart zijn allemaal afgelast. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Conform de landelijke maatregelen worden bijeenkomsten met meer dan honderd personen afgelast. Tot en met 31 maart gaat het om Gooi onStage (19 maart - Wellantcollege), Voorjaarskermis Bussum (20-24 maart) , Fietstocht EO (24 maart) en de Comeniusdag Naarden (28 maart). Bekend is ook dat de activiteiten rond de Boomfeestdag (18 maart) en Landelijke Opschoondag (21 maart) niet doorgaan.

Ook alle door de gemeente geïnitieerde evenementen en bijeenkomsten (tot en met 31 maart) in Gooise Meren waar meer dan 25 personen aanwezig zijn, worden afgelast. Dit betekent dat alle geplande vergaderingen in het gemeentehuis met meer dan 25 personen, maar ook bewonersbijeenkomsten die tot 31 maart gepland stonden, worden uitgesteld. 

Het gaat onder meer om de bijeenkomsten over de Beerensteinerlaan (17 maart), Stationsgebied Naarden-Bussum (19 maart), Eikenlaan Muiderberg (24 maart) en Mariahoeve Muiden (25 maart).

Alle door de gemeente geïnitieerde evenementen, bijeenkomsten, overleggen en vergaderingen in Gooise Meren waar minder dan 25 personen aanwezig zijn, vinden alleen doorgang indien er sprake is van een groot (maatschappelijk) belang en het evenement of de bijeenkomst niet op een later tijdstip kan plaatsvinden of in een alternatieve (digitale vorm) kan plaatsvinden.Het college Gooise Meren bepaalt wekelijks, op grond van de actuele ontwikkelingen en nieuw beleid, of er aanvullende maatregelen worden genomen.

Meer berichten