Afbeelding
Foto: PR

Coalitieakkoord Gooise Meren ondertekend

Politiek

GOOISE MEREN - Het coalitieakkoord van D66, VVD, Hart voor BNM en GroenLinks is donderdag in het gemeentehuis ondertekend. Daarmee is het formatieproces ook formeel afgerond met daarbij een voorstel van wethouders voor het nieuwe college.

De fractievoorzitters Jacqueline Sweerts (D66), Hugo Bellaart (VVD), Marieke le Noble (Hart voor BNM) en Freek Vos (GL) kwamen donderdag bijeen voor de ondertekening om het nieuwe akkoord te bezegelen. Op 29 juni staat een debat op de agenda van de gemeenteraad over het akkoord, dat daarna een uitwerking krijgt in een zogenaamd Coalitie Uitvoeringsprogramma (CUP). Jacqueline Sweerts: “Wij hebben gekozen voor een coalitieakkoord met deze vier betrokken partijen, maar wij willen de oppositie betrekken door mee te denken over de uitvoering en om eventuele nieuwe punten in te brengen. Het is een akkoord op hoofdlijnen geworden waarmee die ruimte er ook daadwerkelijk is.”

Op 6 juli staat de installatie gepland van de wethouders Geert-Jan Hendriks, Alexander Luijten, Nico Schimmel en Barbara Boudewijnse voor het nieuwe college. Zij maakten ook deel uit van het huidige college. Bij de verkiezingen behaalden de partijen van het huidige college één zetel winst. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant