Afbeelding
Foto: VVD
video

Sebastian Gerkens (40): nieuw VVD-raadslid

Politiek

GOOISE MEREN - De 40-jarige Sebastian Gerkens is geïnstalleerd als nieuw VVD-raadslid. In de afgelopen jaren heeft hij al kennisgemaakt met de lokale politiek als steunfractielid en kortstondig als bestuurslid van VVD-netwerk ‘t Gooi.

Gerkens is een geboren Naarder en getogen Bussumer, die op het gymnasium aan het Willem de Zwijger College zich ook al op verschillende gebieden ontplooide. Denk hierbij aan schoolkrant De Climax en als toneelspeler tijdens De Grote Avond in ’t Spant in Bussum. Na zijn opleiding bij de Nationale Luchtvaartschool is hij zeventien jaar geleden bij KLM als piloot gaan vliegen, waar hij tegenwoordig als gezagvoerder ook collega-piloten traint. Hiernaast is hij gecertificeerd coach én eigenaar van EscapeTales, een escaperoom bij treinstation Naarden-Bussum.

Gezond klimaat

Onder andere de onderwerpen veiligheid en economie behoren tot zijn aandachtsgebieden. Hij zet zich graag in om het wonen, werken en leven voor alle inwoners in Gooise Meren nog beter te maken en dat begint voor hem met veiligheid: “Ik heb veel respect voor onze hulpverleners en vind dat we er als samenleving dankbaar voor moeten zijn dat zij zich elke dag weer inzetten voor ons.“ Daarnaast hecht hij ook waarde aan een gezond klimaat voor ondernemers, zodat zij de vrijheid ervaren om te kunnen ondernemen. “Als gemeente moeten we de randvoorwaarden goed inrichten; denk hier bijvoorbeeld aan het centrum aantrekkelijk maken, goede parkeerfaciliteiten aanbieden en leegstand tegengaan.”

Respectvol met elkaar omgaan en anderen de ruimte geven om hun standpunten uit te spreken vindt Gerkens belangrijk in de samenwerking in de gemeenteraad. Hij ziet het als een eer om de stem van de bewoners van Gooise Meren te mogen zijn in de gemeenteraad. Grappig detail: ook vader en opa Gerkens waren ooit raadslid.


Uit de krant