Veel vraagtekens rond plan voor school op KNSF-complex

  Politiek

MUIDEN - Er leven nog veel vragen over de komst van een school naar het te bebouwen KNSF-complex. Dat bleek afgelopen woensdag toen de gemeenteraad vergaderde over de aankoop van een kavel waar de school moet komen. Dat plan werd nog aangehouden, vooral omdat antwoorden nog ontbreken.

Als er straks pakweg 2600 mensen gaan wonen, zullen de jongste bewoners van de buurt ook naar school moeten. Dat er een school naar de nog te bouwen buurt moet komen, staat dan ook al zo goed als vast. De gemeente had een keuze gemaakt voor een plek voor de school, maar een deel van de raad meent dat eventuele andere plekken voor een school nog onderzocht moeten worden. Te meer omdat de school volgens hen op andere plekken, zoals bijvoorbeeld op de Brediusgronden naast het sportcomplex van SC Muiden, beter tot z'n recht komt. Naast de vragen over de plek van de school waren er nog vragen over de koopovereenkomst van het kavel, over hoe schoon de grond opgeleverd wordt, of een bepaalde belastingconstructie wel mag en de toekomst van de Jozefschool, één van de beoogde gebruikers van het te bouwen schoolgebouw. Tot nu toe werd steeds gesteld dat het schoolgebouw van de Jozefschool aan de Kloosterstraat haar deuren zou sluiten als de school het pand op het KNSF-complex zou betrekken. Nu wordt er toch aan gedacht de school open te houden.

Antwoorden op de meeste vragen bleven achterwege. Desondanks drong wethouder Boland er toch op aan om een akkoord te geven voor het plan, omdat vertraging problemen zou opleveren. Maar welke problemen kon de wethouder, net als veel andere zaken, niet uitleggen. Het kwam Boland op een motie van wantrouwen te staan. Deze motie redde het niet, maar was wel een teken aan de wand.

Het voorstel voor de aankoop van de kavel wordt over twee maanden nogmaals besproken. Daarvoor wordt het plan nogmaals aan de raad gepresenteerd door de wethouder.


reageer als eerste
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail