Burgemeester: fuseren met Weesp geen probleem, verder rust

  Politiek

GOOISE MEREN - Als de gemeente de komende jaren nog een keer zou moeten fuseren dan gebeurt dat wat de burgemeester betreft alleen met Weesp. Dat zegt burgemeester Han ter Heegde tegen GooiTV. De burgemeester hoopt verder op rust. 

Er staan de komende jaren meerdere gemeentefusies op stapel, er wordt door de provincie Noord-Holland toegewerkt naar maximaal drie regiogemeenten. Wat de burgemeester zelf betreft, blijft Gooise Meren buiten schot. "Van de drie gemeenten is één gemeente dus Gooise Meren. Voorlopig hebben wij ons portie wel gehad. Het fuseren is een groeiproces. We willen de tijd hebben om Gooise Meren goed neer te zetten", aldus de burgemeester. 

Voor Weesp staat de deur wel gewoon open. De burgemeester: "Weesp zou mogelijkerwijs onze kant op kunnen komen. Dat is bespreekbaar voor de meerderheid van de gemeenteraad. Ik zie het niet als een groot probleem als we over een jaar of vijf met Weesp fuseren. Maar geef ons in ieder geval vier jaar rust."

Komend najaar meer bekend
Alle regiogemeenten praten momenteel over hun toekomst. Namens de provincie maakt gedeputeerde Jack van der Hoek een verkenningsronde door de regio om te kijken hoe de gemeenten zelf over hun toekomst denken. Gooise Meren heeft dat bezoek al achter de rug. Komend najaar moet nu bekend worden welke plannen de provincie met de regio heeft. 


3 reacties
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail