Erik Pieter Vlaanderen zegt VVD-lidmaatschap op

  Politiek

BUSSUM - Raadslid Erik Pieter Vlaanderen heeft zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd. Dat laat het bestuur van de VVD Gooise Meren weten aan haar leden.

Het VVD-bestuur had aanvankelijk het plan om Vlaanderen te royeren als VVD-lid. Daarvoor leefden het VVD-bestuur en Vlaanderen al langer in onmin met elkaar. De Muiderberger werd eind januari door het bestuur op straat gezet als raadslid na een reeks voorvallen. Volgens het bestuur zou Vlaanderen afgelopen januari wethouder Marleen Sanderse onheus hebben bejegend. Dat voorval was voor het bestuur de spreekwoordelijke druppel. Vlaanderen werd daarvoor al een keer berispt door de burgemeester en door het VVD-bestuur meermaals aangesproken op zijn gedrag. 

Vlaanderen had plan VVD'er te blijven, maar vertrekt toch zelf
Erik Pieter Vlaanderen zit sinds zijn gedwongen vertrek als VVD-raadslid als eenmansfractie in de gemeenteraad. Vlaanderen weigerde tot deze week zijn VVD-lidmaatschap op te zeggen en was van plan zich ook weer voor de VVD verkiesbaar te stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. "Volgens het bestuur mag je niet meer lid zijn van de VVD als je de fractie hebt verlaten en zelfstandig verder gaat. Daarover verschillen we van mening. Dat kan ik aanvechten en ik heb het gevoel heel sterk te staan, maar daar heb ik geen behoefte aan. Dat levert veel te veel negatieve energie op. Ik leg me bij de zaak neer en heb besloten zelf mijn lidmaatschap op te zeggen", zo laat Vlaanderen weten. 

Vlaanderen gaat vooralsnog gewoon door
Dat Vlaanderen zijn VVD-lidmaatschap op moet zeggen doet hem pijn. "Ik blijf VVD'er in hart en nieren, het zit in mijn bloed. Ik heb me 44 jaar met hart en ziel ingezet voor de partij en voor de mensen. Dat maakt het triest en dat doet pijn", zo reageert de Muiderberger. Vlaanderen laat wel weten door te gaan met zijn politieke werk. "Ik blijf tot aan de gemeenteraadsverkiezingen gewoon gemeenteraadslid en zal me voor mijn kiezers inzetten. Ik heb er nog niet over nagedacht wat er daarna gaat gebeuren, omdat ik tot nu toe nog geen 'plan b' heb gemaakt. Maar ik sluit zeker niet uit dat ik na de volgende gemeenteraadsverkiezingen terugkeer."

Het VVD-bestuur laat weten niet op de zaak in te willen gaan. Partijsecretaris Paul Overtoom noemt de 'zaak Vlaanderen' en andere zaken die besproken worden op een algemene ledenvergadering interne partijaangelegenheden waarover niet met de pers wordt gesproken. 

Meer berichten