Muidernieuws - Gooise Meren bepaalt woensdag: wat zeggen we tegen Weesp?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Gooise Meren bepaalt woensdag: wat zeggen we tegen Weesp?

  Politiek

GOOISE MEREN - Staat Gooise Meren ervoor open om te gaan samenwerken en later fuseren met Weesp en hoe kan de gemeente Weesp helpen? De gemeenteraad van Gooise Meren bepaalt vanavond (woensdag) haar standpunten over een toekomst met Weesp. 

Dat de gemeente Gooise Meren er voor open staat om te fuseren met Weesp mag geen geheim heten. Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren stelde afgelopen week al dat het 'vele voordelen heeft' als Gooise Meren en Weesp fuseren en noemde het ook 'een nederlaag als Weesp de keuze voor Amsterdam zou maken'. Afgelopen week bleek ook dat bewoners van Gooise Meren wel achter een samengaan met Weesp staan. 

Gooise Meren antwoordt op verlanglijstje van Weesp
Nu mag de gemeenteraad haar zegje doen. Weesp heeft de gemeente Gooise Meren gevraagd te laten weten of het kan voldoen aan de kernwaarden van Weesp, een soort verlanglijstje voor de toekomst. Daarop staan enkele punten waarvan Weesp graag ziet dat die gewaarborgd worden als Weesp het straks niet meer zelfstandig voor het zeggen heeft. Volgens burgemeester Ter Heegde kan Gooise Meren overal wel aan voldoen. 

Gooise Meren zal niet te snel willen fuseren
Toch zal de gemeenteraad van Gooise Meren ook nog wel wat kanttekeningen hebben. Zo wordt er van meerdere kanten vooral op aangedrongen om niet te snel weer te fuseren. De gemeente Gooise Meren wil eerst de tijd hebben om zelf haar zaakjes na de fusie van anderhalf jaar geleden op poten te zetten. 

Weesp hakt op 9 november knoop door
Als de gemeenteraad van Gooise Meren de knoop doorhakt wordt er een antwoord aan Weesp gestuurd. Weesp hakt vervolgens op 9 november de knoop door of het de keuze maakt voor Gooise Meren of voor Amsterdam, de andere mogelijke fusiepartner. 


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten
 

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>