Muidernieuws - Regio-directeur roept Weesp op aan te sluiten bij Gooise Meren
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Igor Meuwese, de directeur van de Regio Gooi en Vechtstreek.
Igor Meuwese, de directeur van de Regio Gooi en Vechtstreek. (Foto: Dick Jongerden)

Regio-directeur roept Weesp op aan te sluiten bij Gooise Meren

  Politiek

GOOISE MEREN - Het is in het belang van de inwoners van Weesp dat de gemeente Weesp onderdeel blijft uitmaken van de Regio Gooi en Vechtstreek. Dat zegt de directeur van de Regio vandaag in een interview in het WeesperNieuws. 

Hij voorziet dat er voor de inwoners van Weesp het minst verandert als de raad voor aansluiting bij Gooise Meren kiest. 

Uitvoering taken
De Regio Gooi en Vechtstreek voert een aantal taken uit voor alle gemeenten in het gebied, zoals zorg en afvalverwerking. Dat speelt een zeer belangrijke rol in de afweging die de gemeenteraadsleden van Weesp moeten maken over de bestuurlijke toekomst.

Want de keuze die de raad zichzelf heeft voorgelegd (aansluiten bij Gooise Meren of bij Amsterdam) heeft gevolgen voor de samenwerking binnen de Regio Gooi en Vechtstreek. Een keuze voor Amsterdam zou namelijk betekenen dat Weesp de Regio Gooi en Vechtstreek zal verlaten. 

Nodig
Weesp moet dus aansluiten bij Gooise Meren, zo bepleit Igor Meuwese, de directeur van de regionale uitvoeringsinstantie. "Wij doen dingen goed, óók voor de inwoners van Weesp. Bovendien: wij hebben Weesp ook nodig."

43 jaar getrouwd
"Als regio zijn wij al 43 jaar getrouwd met Weesp. Elk huwelijk kent zijn hobbels, maar wij hopen dat wij, via Gooise Meren, die samenwerking met Weesp gewoon kunnen voortzetten: in het belang van de inwoners."

Lees het hele interview in de digitale editie

 


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten
 

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>