Muidernieuws - Weesp wijst Gooise Meren af en kiest voor Amsterdam
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Christian Pfeiffer

Weesp wijst Gooise Meren af en kiest voor Amsterdam

  Politiek

WEESP - De meerderheid van de Weesper gemeenteraad kiest voor een aansluiting bij Amsterdam en niet bij Gooise Meren. Dat werd maandagavond duidelijk toen de fractievoorzitters hun voorgenomen besluit kenbaar maakten.

De raadsfracties openbaarden hun motivatie en keuze. Van de partijen gaan WSP, GroenLinks, D66 en de PvdA voor Amsterdam, samen goed voor twaalf zetels. De VVD, het CDA en de DSB (samen vijf zelfs) hebben een voorkeur voor Gooise Meren, de andere beoogde fusiepartner. 

De avond van maandag was anderhalve week vóór de officiële beraadslagingen en besluitvorming in de gemeenteraad. Die staan op 9 november op de agenda. 

Verder
Een officiële uitspraak van de gemeenteraad is er dus nog niet. Een eventueel referendum kan het besluit nog uitstellen. Ook de provincie moet zich uitspreken, het parlement neemt het finale besluit over een gemeentefusie.

Fusie
Weesp kan niet meer zelfstandig blijven en weegt nu af bij welke buurgemeente het beste aansluiting kan worden gevonden. Naast Amsterdam is Gooise Meren dus in de race. Het is de bedoeling dat Weesp eerst ambtelijk fuseert (één ambtenarenapparaat, twee gemeenten) en over een aantal jaren ook bestuurlijk (één gemeente).

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>