Afbeelding
Foto: Bob Awick

Burgemeester Ter Heegde: 'Weesp kiest niet voor eigen identiteit, maar voor geld'

Politiek

GOOISE MEREN - Burgemeester Han ter Heegde reageert teleurgesteld dat buurgemeente Weesp een voorkeur heeft voor een fusie met Amsterdam en niet met Gooise Meren. Dat laat de burgemeester weten in een eerste reactie op de keuze van de Weesper gemeenteraad

De burgemeester noemt het 'erg jammer' dat Weesp niet voor Gooise Meren kiest. "Wij denken dat een fusie met Gooise Meren voor de stad Weesp en de inwoners van Weesp een perfecte match is of was. De raad van Weesp kiest niet voor die match, het behoud van de eigen identiteit en de nabijheid, maar voor het geld van Amsterdam. Die keuze hebben we te respecteren, het is de raad van Weesp die beslist", aldus Ter Heegde.

Echte keuze wordt pas over anderhalve week gemaakt
De Weesper gemeenteraad bleek maandagavond een sterke voorkeur voor een samengaan met Amsterdam: twaalf raadsleden gaan voor Amsterdam, slechts vijf hebben een voorkeur voor Gooise Meren. Een officieel besluit is er nog niet genomen. Dat gebeurt pas over anderhalve week. Toch geven de verhoudingen goed weer welke keuze dan zal maken. .   

Uit de krant