Afbeelding
Foto: Niek Roozen

Deur voor Weesp staat nog steeds open

Politiek

GOOISE MEREN - Als Weesp alsnog de wens heeft om te fuseren met Gooise Meren, dan staat de deur voor onze buurgemeente nog gewoon open. Dat zegt burgemeester Han ter Heegde over de fusieperikelen van het afgelopen jaar. 

Weesp maakte afgelopen jaar bekend graag de fuseren met Amsterdam of Gooise Meren. Na een hoop gesprekken, vergaderen en afwegen koos de gemeenteraad van Weesp voor een samengaan met Amsterdam. Toch staat dat nog niet helemaal vast: er komt nog een referendum waarmee Weespers hun voorkeur voor een van de twee gemeenten mogen aangeven. "Weesp heeft nu de keuze gemaakt voor Amsterdam. Dat bepalen ze zelf, maar er komt dus nog een referendum. Mochten ze nog van gedachten veranderen dan zijn ze natuurlijk van harte welkom. Dat blijft zo. Als ze niet voor ons kiezen is het ook goed", zo zegt burgemeester Ter Heegde. 

Meer te vertellen
Burgemeester Ter Heegde heeft nog steeds de volste overtuiging dat Weesp beter af is bij Gooise Meren dan bij Amsterdam. "We hebben erg benadrukt dat bij ons de betrokkenheid en nabijheid een stuk groter zijn. Dat is in Amsterdam anders. Daar worden de stadsdelen ook afgeschaft. Het is maar de vraag of Weesp daar nog wat te vertellen heeft. Maar dat moeten ze zelf beslissen en dat respecteren we."

Geen oud zeer
Een eerder poging om Gooise Meren (toen nog Bussum, Naarden en Muiden apart) te laten fuseren met Weesp, nu vijf jaar geleden, strandde. Dat kwam vooral doordat Bussum een fusie met Weesp niet zag zitten. Tijdens de debatten over de nieuwe fusie van Weesp bleek er veel oud zeer. Dat is wat burgemeester Ter Heegde niet het geval als Weesp toch nog aanklopt terwijl het Gooise Meren heeft afgewezen. "Het was 'con amore' en dat blijft zo", weet Ter Heegde. 

Uit de krant