Voorkeur voor coalitie van VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks, eventueel met PvdA | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Voorkeur voor coalitie van VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks, eventueel met PvdA

  Politiek

GOOISE MEREN - VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks moeten samen gaan proberen een coalitie te gaan vormen. Eventueel samen met de PvdA. Dat meent informateur Anouk van Eekelen na gesprekken met alle politieken partijen. 

De vier, en eventueel dus vijf, politieke partijen zouden samen een stabiele coalitie kunnen vormen met een ruime meerderheid. Daarnaast doet deze combinatie het meest recht aan de verkiezingsuitslag. 

Meest stabiele coalitie
VVD, D66 en GL waren de afgelopen twee jaar al onderdeel van de coalitie. Hart voor BNM komt daar dus bij. De lokale partij, met vier zetels een van de grote winnaars, wordt door alle politieke partijen gezien als een stabiele en betrouwbare partij.

Vraagtekens over aanpak te jong GDP
Dat geldt volgens de meesten nog niet voor het GDP, de andere grote winnaar. Daarvan wordt gezegd dat de partij nog te jong is om nu al zo’n grote politieke verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast hebben een meeste partijen vraagtekens bij de werkbaarheid van de aanpak van de partij. 

Met het advies van de informateur kan de echte formatie nu gaan beginnen. De VVD neemt als grootste partij het voortouw. De gesprekken gaan zo snel mogelijk beginnen. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>