[Formatie] GDP: Zeer teleurgesteld | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Na de verkiezingswinst was er veel vreugde, dat is nu weg.
Na de verkiezingswinst was er veel vreugde, dat is nu weg. (Foto: Bob Awick)
Formatie

GDP: Zeer teleurgesteld

  Politiek

GOOISE MEREN - De nieuwe politieke partij Goois Democratisch Platform (GDP) is 'zeer teleurgesteld' dat ze niet meedoen met de coalitieonderhandelingen.

De lokale partij wist bij de gemeenteraadsverkiezingen vier zetels te bemachtigen. Fractievoorzitter Jelmer Kruyt liet na de uitslag al direct weten klaar te staan om met zijn partij in de coalitie mee te doen.

Andere lokale partij
De informateur ziet meer kans van slagen wanneer de andere lokale partij, namelijk Hart voor BNM naar voren wordt geschoven.

Magere onderbouwing
Dit is tegen het zere been van Kruyt. "De onderbouwing van partijen om ons over te slaan is bijzonder mager te noemen. Inhoudelijk zijn er veel aanknopingspunten. We zouden gebrek aan ervaring hebben, maar hebben drie zeer ervaren fractieleden met samen ruim dertig jaar ervaring in de raad."

Werkwijze
"Ook wordt onze vernieuwende werkwijze bij voorbaat als obstakel gezien." Hiermee doelt Kruyt op de werkwijze van het GDP waarbij alle standpunten met inwoners overlegd worden. Ook pleit hij voor onderhandelingen in het openbaar, maar dat gaat niet gebeuren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>