Lotte Schimmel, het jongste raadslid van Gooise Meren: dit gaat ze doen | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Daisy en Lotte Schimmel.
Daisy en Lotte Schimmel. (Foto: Bob Awick)

Lotte Schimmel, het jongste raadslid van Gooise Meren: dit gaat ze doen

  Politiek

GOOISE MEREN - Lotte Schimmel is 27 jaar oud en daarmee het jongste raadslid in de gemeente Gooise Meren. Wie is deze frisse kracht en waar gaat zij zich voor inzetten?

Ze is verpleegkundige en woont midden in het centrum van Bussum. Lotte was afgelopen weekend bij de opening van de Kapelstraat als terrasstraat, speelt graag softbal bij HCAW en wandelt het liefst met haar hond Daisy op de heide. Ze is een jaar lid van de PvdA en sinds vorige maand mag ze zich het jongste raadslid van de gemeente Gooise Meren noemen.

Lotte vertelt dat ze helemaal niet uit een politiek betrokken familie komt. "Mijn vader is aannemer en hij mocht Pim Fortuyn wel. Mijn moeder is ook niet zo politiek georiënteerd. Ik denk dat het is begonnen in mijn studententijd."

Verpleging
"Ik deed hvo-verpleegkunde in Utrecht. De awbz werd afgeschaft en wij merkten wat dat in de praktijk betekende. We spraken als studenten hier onderling regelmatig over. Ik was in 2013 klaar met mijn studie en ben als wijkverpleegkundige aan de slag gegaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Ik denk dat dat een van de moeilijkste wijken is om te werken. Rondom de Tweede Kamerverkiezingen ging het ook veel over de zorg, bezuinigingen, noem maar op. Ik zag een uitzending van Pauw of Jinek waarin Rutte niets wilde zeggen hierover. Hij had het maar steeds over de Wmo en toen dacht ik: daar klopt iets niet."

Het vuur in Lotte was aangewakkerd en op een verjaardag ontmoette ze lokale PvdA'er Charles Wiss uit Muiderberg. "Ik had vroeger met zijn zoon Jeroen in de klas gezeten. We raakten met elkaar aan de praat en hij nodigde mij uit om een keer mee te gaan naar een fractiebijeenkomst." Daar ontmoette ze onder anderen PvdA-nestor Lars Voskuil. "Hij was ook zo enthousiast, dat was heel aanstekelijk. Ik heb bij de PvdA echt een hele warme club mensen ontmoet. We hebben het over zaken die belangrijk zijn."

In de raad
De Bussumse werd als nieuwkomer hoog op de lijst voor de PvdA gezet en wist door bijna 300 voorkeurstemmen ook nog eens de nummer 2, Martijn Kahlman, voorbij te gaan. "Dat was wel echt een verrassing voor mij. Rolien (de lijsttrekker) belde mij op en zei: je zit erin! Ik vond het direct leuk."

Veel ernergie
Ze is geïnstalleerd en al bezig met een gemeenteraadstraining. "Men zegt dat je het raadswerk in 20 uur kunt doen, ik denk dat ik hierin het begin meer tijd voor nodig heb. De fractievergaderingen zijn gelukkig goed vol te houden: sociaal met een gezellig drankje en een nootje op tafel. Of de raadsvergaderingen saai zijn? Ik ben al gewaarschuwd dat het soms ook over stoeptegelpolitiek gaat. We zullen zien. Ik merk wel dat ik heel veel energie krijg van de lokale politiek en de mooie gesprekken."
Lotte vertelt tot slot waar ze zich persoonlijk hard voor gaat maken. "Voor de jeugd, horeca en ouderenzorg. Het behoud van historische panden gaat mij aan het hart. De PvdA zet verder in op sociale woningbouw, bereikbaarheid van de kernen en seniorenzorg."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>