Foto: © Bastiaan Miché

Rugbyers 't Gooi verliezen derby tegen Hilversum

  Sport

NAARDEN - De rugbyers van Hilversum hebben zaterdagmiddag het altijd met emoties beladenduel tegen ’t Gooi met 39-19 gewonnen. Hierdoor staan de Hilversummers nog steeds aan kop van de ranglijst. De ploeg uit Naarden zakte naar plaats vier.

Hilversum maakte vanaf het begin duidelijk dat er voor ’t Gooi weinig te halen viel. Na tien minuten was het al 15-0 door Josh Gascoigne, Danny Volker en Jens Bastiaansen. De ruststand was 29-5. “We hebben wat personele problemen doorziekte en blessures”, sprak gelegenheidscoach Robin Kok van 't Gooi na afloop. 

De geblesseerde speler Kok neemt deze taak op zich totdat de nieuwe Nieuw-Zeelandse coach arriveert. “Na de vakantie heeft onze vorige coach, Zane Gardiner,ons geholpen. Die is nu bondscoach van Nederland en kan het niet meercombineren. We proberen zijn lijn voort te zetten en hebben ook op afstand contact met onze nieuwe coach.” 

In dit nieuwe seizoen zijn er bij ’t Gooi acht nieuwe spelers uit binnen- en buitenland. Het was zichtbaar dat spelpatronen er nog niet inzitten.Veel fouten en knullig balverlies werden door Hilversum afgestraft. Robin Kok: “De spelers hebben tot de laatste snik gevochten om te scoren. De ploeg moet nog groeien. We moeten van deze nederlaag ook geen drama maken. De competitiebegint pas.”

Bij Hilversum was de conclusie na de stevige pot rugby dat de grote lijnen er wel staan, maar dat de slordigheden er wel uit moeten om de twee overige serieuzeconcurrenten uit de top vier, Leiden en Castricum, te verslaan. De competitie ligt nu een maand stil door de interlands van Nederland tegen de Oekraïne en Duitsland. Van ’t Gooi zijn vier spelers opgenomen in de selectie en van Hilversum drie.

Meer berichten