Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Kleine 4 miljoen euro extra nodig voor bouw van nieuwe sporthal SC Muiden

Sport

MUIDEN -  Het tijdelijke onderkomen van SC Muiden krijgt een upgrade. Wethouder Jorrit Eijbersen heeft een hal voor ogen met volwaardige afmetingen die horen bij zaalvoetbal en zaalhockey. Hij heeft het liefste een grote hal met daarin plek voor drie gymzalen die breed inzetbaar zijn voor scholen en verengingen. Het pand krijgt dan twee verdiepingen en het kostenplaatje gaat er ook heel anders uitzien.

Aan zo'n prachtige multifunctionele sporthal (drie zalen) hangt wel een ander prijskaartje. Niet de in 2006 begrote 3.050.000 euro maar 6.800.000 euro. Een budgetverhoging van maar liefst 3.750.000 euro. Die verhoging zit 'm in diverse factoren; niet alleen in de extra zaal, maar onder andere ook in het feit dat er geen prijsindexering was toegepast, het circulair bouwen, plus de stijging van bouwkosten in het algemeen.

De wethouder wil graag het extra geld investeren, omdat je het maar één keer goed kunt doen. Daarbij geeft hij aan dat de insteek voor een nieuwe sportaccommodatie heel anders is geworden. De opgave voor de gemeente is de minimale bouw van twee gymzalen met kleedkamers op het terrein. Dat is nodig omdat er een nieuw Integraal Kind Centrum op De Krijgsman komt en tegelijkertijd de gymzalen bij de P.C Hooftschool en het Anker worden opgeheven.

In het voorstel dat de politiek afgelopen week besprak, kwam een plan op tafel voor een zogenoemde circulaire sporthal. Deze kan niet veertig, maar wel zestig jaar blijven staan. De hal, met drie gymzalen, is niet alleen voor zaalhockey en -voetbal. Er is ook plaats voor andere sporten zoals korfbal en tennis. 

Volgens de wethouder is er veel behoefte om in de winter in de zaal te spelen. "Clubs wijken nu al uit naar de polder om daar te trainen. Ik denk dat we hiermee voor de hele gemeente een mooie oplossing hebben. Een ander voordeel is dat je meer huuropbrengsten hebt als je voor de drie zalen kiest." 

Maar hoe komt die multifunctionele, circulaire sporthal eruit te zien? "De hal zou twee verdiepingen hoog worden. Er moet ook een lift komen voor mindervaliden. Er komen verder kleedkamers, een plek voor opslag, een kantine en een tribune voor honderd man publiek. Parkeren zou geen probleem moeten zijn. Wie de hal gaat exploiteren is nog niet afgesproken maar er wordt gekeken of SC Muiden dit kan doen."

Eijbersen aast op een snel besluit. "Er wordt veel gebouwd op De Krijgsman. We krijgen er veel meer sporters bij. Het aangepaste plan vraagt om een fors grotere investering en ik hoop dat de raad daarin mee wil gaan. We hebben er alles aan gedaan om de kosten beheersbaar te houden."

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:16
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:48
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief