Het lijkt onwaarschijnlijk, maar over drie maanden liggen hier twee splinternieuwe waterhockeyvelden van zeer hoge kwaliteit.
Het lijkt onwaarschijnlijk, maar over drie maanden liggen hier twee splinternieuwe waterhockeyvelden van zeer hoge kwaliteit. (Foto: Renee Frinking)

Muiden start met eigen hockeyclub

  Sport

MUIDEN - Het stadje Muiden krijgt met ingang van het seizoen 2020/2021 een eigen hockeyclub. Zo'n kleine honderd leden hebben zich inmiddels aangemeld. Het tenue wordt geel-blauw (de kleuren van de stad Muiden) en het clubhuis wordt gedeeld met Sport Combinatie Muiden.

Voor dat laatste is gekeken naar Kampong, waar voetbal en hockey ook al jarenlang hand-in-hand gaan. "Deze combinatie van sporten geeft een leuke en bijzondere sfeer. Bovendien kent Muiden veel gezinnen waarbij de jongens voetballen en de meisjes hockeyen", zegt Ralph van Oss, voorzitter van de kersverse familiehockeyclub.

Voortvarend sportbeleid

"Door het voortvarende sportbeleid van de gemeente Gooise Meren met brede steun van bijna alle politieke fracties, worden de bestaande voetbalvelden in Muiden uitgebreid met twee waterhockeyvelden van zeer hoge kwaliteit, een oefenveld en over niet al te lange tijd ook nog een sporthal voor zaalvoetbal/hockey en een groot aantal andere sporten", vervolgt Van Oss (35) trots. Hij is zelf vader van drie jonge kinderen en hockeyde in het verleden bij onder meer Pinoké. "We hadden niet durven dromen dat alles nog voor komend seizoen klaar zou zijn, maar ondanks het coronavirus lijkt het nu toch allemaal te gaan lukken, dankzij de positieve opstelling van iedereen."

Nieuwe woonwijken

Dat er in Muiden behoefte is aan een 'eigen' hockeyvereniging, terwijl er in Muiderberg en Weesp ook hockeyclubs zijn, heeft alles te maken met de nieuwe woonwijken in de Bloemendalerpolder (Weesp) en De Krijgsman in Muiden. Alleen al in Muiden worden 1.300 nieuwe huizen gebouwd. De voorzitter verwacht dan ook een toeloop van leden. "Wij verwachten over drie jaar al vijfhonderd leden te hebben en over vijf jaar (2025) naar zevenhonderd leden (60 teams) te zijn gegroeid", licht Van Oss toe. Dat betekent dat bewoners van de Bloemendalerpolder 'slechts' een weggetje hoeven over te steken om bij SC Muiden te kunnen komen. Die afstand is kleiner dan naar de hockeyclub in Weesp.

Vanaf 4 jaar

Van Oss: "Met hulp van de ontwikkelaars van De Krijgsman en met heel veel vrijwilligers en in nauw overleg met de omliggende hockeyclubs, zijn we nu de organisatie aan het bouwen, trainers aan het inplannen en teams aan het samenstellen. We willen een à twee professionele trainers inhuren om ook de techniek te kunnen neerzetten. Als je samenwerkt kun je tenslotte meer voor elkaar krijgen." Hockeyen kan al vanaf vier jaar ("zij spelen met knuppels in plaats van sticks"). De ambitie is ook om snel trimhockey (7x7) op te zetten en komend seizoen met een seniorenteam aan de competitie deel te nemen.

Aanmelden

Wie lid wil worden van deze hockeyclub kan zich aanmelden via www.scmuiden.nl (onder tab 'hockey/aanmelden') of een mailtje sturen naar secretaris.hockey@scmuiden.nl.

Meer berichten