[Video] Vrijwilligers bouwen sportclub met eigen handen weer op | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Video

Vrijwilligers bouwen sportclub met eigen handen weer op

  Sport

MUIDEN Dankzij de eigen vrijwilligers verrijst S.C. Muiden weer uit de as. In 2015 moest de sportclub plaats maken voor een nieuwbouwproject en dreigde de vereniging ten onder te gaan. Maar zover wilden de trouwe leden het niet laten komen. Ze hebben de club letterlijk op een nieuwe locatie weer opgebouwd.

Het nieuwe clubhuis van S.C. Muiden is een voormalige strandtent, maar is de afgelopen tijd rap veranderd in een geschikte uitvalbasis voor de voetbalclub. Kleedkamers, een kantine en alle voorzieningen zijn met vereende krachten uit de grond gestampt. De vele vrijwilligers zijn bezig met de laatste klussen. Secretaris Ada Gieling is er maar wat blij mee: "Je hebt voldoende mensen die nog hart voor de sportclub hebben en die ervoor staan dat SC Muiden blijft bestaan en leuk groot gaat worden."

Twee van die trouwe leden zijn de 76-jarige Karel Molhuizen en de 83-jarige Piet Heijnis. Die laatste is al 71 jaar lid. Beiden zijn al maanden aan het bouwen. "We hebben eerst de fundering gelegd en toen de leidingen voor toilet en water", vertelt Piet. Ze zijn nu bezig met de kleedkamer voor de scheidsrechter. Piet: "Wij werken samen, omdat we allebei wat ouder zijn. We werken van half tien tot twaalf uur en van één uur tot drie uur, half vier." 

Helft leden kwijtgeraakt
Het zag er slecht uit voor SC Muiden. De 100 jaar oude club moest wijken voor een nieuwbouwproject en een nieuwe locatie was er nog niet. De club heeft lang geprotesteerd en bij de gemeente gepleit voor een oplossing. De langdurige onzekerheid over de toekomst heeft de club grote schade opgeleverd, vertelt Ada. "Het is allemaal heel triest, want we zijn de helft van de leden kwijtgeraakt."

Het heeft even geduurd, maar nu twee jaar later ligt er toch een nieuw veld en kan de club weer opgebouwd worden. Ada: "We zijn blij dat we nog leven, want opnieuw opstarten als vereniging is haast niet mogelijk met al je vrijwilligers. Nu moeten we er hard aan gaan werken om weer nieuwe leden te werven om de club ook rendabel te maken."

Voor Piet is het de derde keer in 71 jaar dat hij een clubhuis van S.C. Muiden opbouwt. Wat hem betreft is het ook voor het laatst. "Ik hoop het wel, ja." Nu wordt er nog overal getimmerd, geschilderd en gezaagd, maar in september als het nieuwe voetbalseizoen begint moet het clubhuis klaar zijn én ligt er ook nog een extra (kunstgras)veld. Ada kijkt er naar uit. "Als het straks mooi weer wordt, dan gaan we genieten buiten op ons terras en genieten van het voetbal hoop ik." 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>