Pendelbus moet Muiden bereikbaarder maken

  Verkeer

MUIDEN - Er moet een pendelbus komen tussen het afgelopen jaar aangelegde P+R-terrein en het centrum van Muiden. Dat plan heeft de gemeente. Er wordt momenteel gekeken hoe het idee verder vormgegeven kan worden.

De komst van een pendelbus zou de bereikbaarheid van Muiden een stuk moeten verbeteren. Een lang gekoesterde wens van veel bewoners van de stad. Nadat afgelopen jaar de snelweg verlegd werd en daarmee het P+R-terrein werd verplaatst, verslechterde de bereikbaarheid van Muiden fors. En dat zorgt al langer voor heel veel klachten van bewoners. Vervoer tussen het P+R-terrein en de stad wordt nu veelal door bewoners zelf met elkaar geregeld.

Alle problemen met de bereikbaarheid van Muiden moeten met de komst van de pendelbus snel en structureel tot het verleden gaan behoren. Het busje zal wat de gemeente betreft elk kwartier moeten vertrekken.

De gemeente Gooise meren overweegt Muider vrijwilligers te werven om het busje te besturen. Maar voor het zover komt wordt er voor de korte termijn nog naar een andere, tijdelijke oplossing gekeken. Het gemeentebestuur moet de knoop over de bus nog doorhakken. Daar komt nog eens bovenop dat de eerste tijdelijke busdienst geld gaat kosten. De gemeenteraad moet daarvoor nog een budget reserveren. Daar moet snel meer bekend over worden.


5 reacties
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail