Huisartsen gaan vanaf maandag naar dit centrum doorverwijzen.
Huisartsen gaan vanaf maandag naar dit centrum doorverwijzen. (Foto: Pixabay)

Centraal Corona Centrum bij huisartsenpost Tergooi Blaricum

  Zorg

REGIO - Huisartsen in Gooi- en Vechtstreek verwijzen vanaf maandag 23 maart patiënten van wie het vermoeden bestaat dat zij besmet zijn met het Coronavirus en dusdanig ziek zijn dat zij door een huisarts onderzocht moeten worden, naar het Centraal Corona Centrum.

Dit centrum bestaan uit enkele port-a-cabins die geplaatst zijn bij de huisartsenpost op het terrein van Tergooi in Blaricum. Patiënten kunnen hier alleen terecht na een afspraak via de eigen huisartsenpraktijk.

Voorkomt verspreiding
Dit regionale Centraal Corona Centrum voorkomt dat patiënten het virus verspreiden onder andere patiënten en medewerkers van de huisartsenpraktijk.

Op deze manier beschermen de huisartsen in de regio hun patiënten, zichzelf en medewerkers zo goed mogelijk tegen de verspreiding van het virus.

Niet zonder afspraak
Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar het Centraal Corona Centrum te gaan of rechtstreeks een afspraak te maken bij het Centraal Corona Centrum. De huisarts verwijst pas door als een consult of visite nodig is.

’s Avonds en in het weekend verwijst ook de huisartsenpost patiënten, van wie het vermoeden bestaat dat zij besmet zijn, door naar de locatie van het Centraal Corona Centrum.

Niet meer bellen
Andere maatregelen die de huisartsen hebben genomen, zijn dat patiënten niet meer zonder afspraak naar de praktijk kunnen komen. Patiënten met lichte luchtwegklachten worden gevraagd ook niet meer naar de praktijk te bellen.

De praktijk hoeft pas gebeld te worden wanneer de klachten verergeren, patiënten koorts hebben of als zij tot kwetsbare groep behoren. Dat zijn mensen die ouder dan 70 jaar of mensen met een aandoening waardoor ze minder weerstand hebben.

Patiënten met klachten die kunnen wachten, worden gevraagd hun bezoek aan de eigen huisarts uit te stellen.

Meer berichten