Bestuursvoorzitter Janneke Brink-Daamen.
Bestuursvoorzitter Janneke Brink-Daamen. (Foto: Tergooi)
corona

Bestuursvoorzitter Tergooi: 'Gezamenlijke verantwoordelijkheid dat virus zich niet te snel verspreidt'

  Zorg

NAARDEN - In een emotionele videoboodschap vertelt Janneke Brink-Daamen, voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi, dat het ziekenhuis zich voorbereidt op de komst van (nog meer) coronapatiënten. "We zijn keihard aan het werk."

De topvrouw vertelt dat het bijzondere tijden zijn die we meemaken. "De wegen zijn leeg, de kinderen zitten thuis, de supermarktschappen zijn leeg en we kijken om ons heen: 'Waar zijn we in verzeild geraakt'. We maken ons zorgen om de kwetsbare en kwetsbare ouderen in de samenleving."

Momenteel wordt er binnen het ziekenhuis ruimte gemaakt voor 'al die mensen die onze zorg nodig hebben'. Dat betekent ook dat poli-afspraken en geplande operatie zijn uitgesteld. "Dat is ontzettend vervelend. Heel veel mensen kunnen niet bij ons terecht. En dat gebeurt ook in het hele land. We vragen daarom uw begrip. We krijgen ook veel begrip."

Bijzonder noemt Brink-Daamen de stoepkrijtactie en ook de bezorging van pizza's aan de verpleegkundigen. "Die steun helpt ons enorm. Iedereen zet zijn schouders eronder. Er wordt zo hard gewerkt en samengewerkt. En we zijn pro-actief en flexibel. Dat is echt heel mooi en bijzonder om mee te maken."

Ook wordt er in het ziekenhuis voor gezorgd dat medewerkers goed en vooral veilig hun werk kunnen doen. Dat is ook in het belang van ieder. "Het is onze gezamelijke verantwoordelijkheid dat het virus zich niet te snel verspreid. De belangrijkste opdracht is voorkomen dat we een enorme piek aan patiënten krijgen."

Brink-Daamen vraagt daarom aan ieder om de richtlijnen van het RIVM goed te volgen en sociale contacten te verminderen. "Zorg goed voor uzelf, zorg goed voor elkaar. En dan hoop ik dat we heel snel terug kunnen naar een normale samenleving, waarbij we terugkijken op een periode waarin we toch ook heel veel hebben geleerd. Dingen die mogelijk zijn en samen kunnen doen als we het echt willen."

Meer berichten