Thuis werken, de kinderen thuis en niet naar de sportschool kunnen, al die maatregelen kunnen tot stress leiden.
Thuis werken, de kinderen thuis en niet naar de sportschool kunnen, al die maatregelen kunnen tot stress leiden. (Foto: Pixabay)
corona

Omgaan met stress in coronatijd

  Zorg

REGIO - De ingrijpende maatregelen die de overheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden, kunnen stress opleveren. Het Nationaal Psychotrauma Centrum (ARQ) heeft daarom twee folders uitgegeven. Een voor de stressreactie tijdens sociale onthouding en een voor stress bij isolatie en quarantaine.

In de folders staat welke emoties mensen kunnen ervaren en zijn tips opgenomen over hoe zij goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ook staan er praktische tips in die helpen om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan.

Grote impact
"De uitbraak met het coronavirus en alle maatregelen die landelijk zijn afgekondigd hebben grote maatschappelijke impact. De consequenties zijn nu al merkbaar op veel verschillende terreinen. De uitbraak zal ook niet van de ene op de andere dag bestreden zijn en ook de consequenties zullen nog lang na de uitbraak voelbaar blijven", aldus het centrum.

"Denk aan de enorme belasting op het zorgsysteem en individuele zorgverleners, de economische gevolgen voor bedrijven en zelfstandigen, de maatschappelijke onrust vanwege angst om ziek te worden, de psychosociale effecten van isolatie of quarantaine, de sluiting van de scholen, om maar een paar voorbeelden te noemen."

Meer berichten