De aftrap van Schoonthuis in Huizen
De aftrap van Schoonthuis in Huizen

'40 banen behouden door huishoudsteun'

  Zorg

MUIDEN - Zo'n 40 banen zijn behouden of er bijgekomen in de huishoudelijke hulp door de steun die de regiogemeenten vorig jaar bieden. Zo is aan de gemeenteraden in de regio bekendgemaakt.

Vorig jaar begonnen de regiogemeenten het niet onomstreden project Schoonthuis.nl. Doel van het initiatief is tweeerlei: inwoners tegemoet komen in de kosten van betrouwbare hulp en anderzijds het behouden van werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen.

Inwoners kunnen met financiële steun een huishoudelijke hulp in dienst nemen. Dat geldt voor alle inwoners, dus niet alleen voor zorgbehoevenden. De steun loopt op tot maximaal 40 euro per week.

370
Momenteel maken zo'n 370 huishoudens in onze regio gebruik van huishoudelijke hulp via Schoonthuis. Deze huishoudens zorgen voor maar liefst 1.130 uur per week aan (behoud van) werkgelegenheid voor thuiszorgmedewerkers. ln banen uitgedrukt gaat het om zo'n 40 banen. "Voor een deel gaat het binnen dit aantal om behoud van banen die al bestonden (en die anders mogelijk zouden verdwijnen). Voor een groter deel gaat het om nieuwe banen die via Schoonthuis zijn
gecreëerd. Dit zijn er tot nu toe 26", zo schrijft het college.

Door het succes wordt de steun ook dit jaar voortgezet. Ook wordt er gekeken of de regeling kan worden uitgebreid.

Meer berichten