Muidernieuws - Technologische deal 'belangrijke stap' voor Tergooi
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Technologische deal 'belangrijke stap' voor Tergooi

  Zorg

REGIO - Tergooi kan voor de komende vijftien jaar beschikken over de meeste moderne en hoogwaardige technologische technieken en apparatuur. Dat meldt het ziekenhuis nu het een technologische partnershap is aangegaan met twee zogenaamde MES-partnerschappen (Managed Equipment Service). 

Het gaat om Siemens Healthineers als Toshiba Medical. Deze partijen voorzien in beschikbaarstelling, vervanging en onderhoud van medische apparatuur. Siemens Healthineers zal Tergooi voorzien van de beeldvormende apparatuur voor diagnostiek en behandeling, zoals CT- en MR- scanners, angiografiesystemen, algemene röntgensystemen en apparatuur voor moleculaire beeldvorming. Toshiba Medical voorziet in de echografiesystemen. 

ABN AMRO Lease
Voor de financiering is er ook een partnerschap aangegaan met ABN AMRO Lease. Bovendien stellen de technologiepartners hun kennis ter beschikking bij de inrichting van de nieuwbouw van Tergooi en verzorgen ze trainingen en opleiding van klinisch personeel om bevoegd en bekwaam met de apparatuur te kunnen werken.

"Het is een belangrijke stap voor ons ziekenhuis", zeg voorzitter Hans den Hollander van de raad van bestuur. "Wij kunnen nu voor een langere periode structureel en kwalitatief hoogwaardige zorg verlenen met geavanceerde apparatuur. Met deze apparatuur kunnen we bijvoorbeeld nauwkeuriger en efficiënter werken. Ook de komende jaren kunnen we onze patiënten de beste zorg bieden."

Nieuwbouw
Het MES-partnerschap is ook van belang voor de op handen zijnde nieuwbouw van Tergooi. De afgesloten meerjarenovereenkomst zou hiervoor een goede basis leggen. "Wij zijn blij dat we als nieuwe leasepartner van Tergooi bij kunnen dragen aan de realisatie van het prachtig nieuwe ziekenhuis in Hilversum", aldus Pim van Lexmond van ABN AMRO Lease.

50 miljoen
Als in 2021 het nieuwe ziekenhuis in Hilversum de deuren opent, zal ook veel nieuwe apparatuur in gebruik genomen worden. Voor Tergooi is het belangrijk dat het met dit partnerschap bij de aanschaf van deze apparatuur nu al inzicht heeft in de financiële dynamiek en deze ook kan reguleren. Tergooi heeft op dit moment voor ruim 50 miljoen euro aan medische apparatuur in huis. Ongeveer 40 procent daarvan valt onder het contract met Siemens en Toshiba Medical. AA-lease staat in voor de financiering van het totaal.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten
 

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>