Afbeelding

Scooterrijder valt in Bussum fietsster lastig

Politie

GOOISE MEREN - Een jongen op een scooter - met zwart krullend haar en een paars/witte jas - heeft donderdagavond 20 augustus rond half elf op de Huizerweg in Bussum een fietsster uit Bussum geprobeerd klem te rijden.

Toen dat niet lukte, is hij de jonge vrouw achtervolgd en probeerde hij hetzelfde nogmaals op de kruising Voormeulenweg/Adelheidstraat. Ze wist haar huis veilig te bereiken, maar de scooterrijder is haar wel al die tijd gevolgd. Toen ze binnen was reed hij vervolgens nog een paar keer langs de woning. 

Extra alert

De vader van het geschrokken meisje heeft de politie geïnformeerd. Naar aanleiding van zijn verhaal wordt er nu extra gesurveilleerd in Bussum-Zuid, meldt hij. De Bussumer wil ouders en hun kinderen waarschuwen en vraagt een ieder extra alert te zijn. Dit is namelijk geen incident op zich. Volgens de man heeft de scooterrijder - soms met bijrijder - al meerdere meisjes/jonge vrouwen lastiggevallen. Dat kan de politie overigens niet bevestigen, want zij kan in haar systeem geen aangifte over dergelijke incidenten terugvinden. “We hebben alleen inzicht in dit soort zaken op het moment dat er melding wordt gedaan door de betrokkenen”, laat een politiewoordvoerder weten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant