Mark Marshall.
Mark Marshall. Foto: PR

Mark Marshall en Hugo Bellaart kandidaat-wethouders voor VVD

Politiek

GOOISE MEREN - Mark Marshall en Hugo Bellaart zijn door de VVD Gooise Meren voorgedragen als wethouders. Met het vertrek van huidig VVD-wethouder Alexander Luijten, die burgemeester in Heemskerk wordt, en de veranderende coalitie- en collegesamenstelling draagt de VVD nu twee kandidaat-wethouders voor. 

Zowel Marshall als Bellaart zitten momenteel nog in de gemeenteraad namens de VVD. Mark Marshall (33) is inmiddels al zeven jaar raadslid bij deze gemeente en heeft zodoende veel inhoudelijke en lokale kennis en ervaring. Hij neemt de portefeuille met onder andere Financiën, Mobiliteit en Openbare Ruimte op zich. Hugo Bellaart (59), die inmiddels ruim tien jaar raadslid is, neemt grotendeels de portefeuille van Luijten over met onder andere Ruimtelijke Ordening, de Omgevingswet en de metropoolregio Amsterdam en ook de regio Gooi & Vechtstreek.

Fractievoorzitter Jens Duyts is blij met de keuze voor Marshall en Bellaart. Duyts: ‘’Met Mark en Hugo hebben wij twee uitstekende lokale kandidaten met veel ervaring voor in het college, hoewel dat helaas betekent dat zij geen onderdeel meer zullen uitmaken van onze fractie. Wij zijn blij dat wij twee sterke kandidaat-wethouders naar voren kunnen schuiven, die de gemeente goed kennen en daardoor daadkrachtig aan de slag kunnen gaan met de grote opgaven die wij als gemeente hebben. Daarnaast hebben wij er vertrouwen in dat zij het VVD- geluid in het college goed kunnen laten horen.’’

Naar alle waarschijnlijkheid worden de kandidaat-wethouders tijdens de vergadering van 30 november geïnstalleerd.

Hugo Bellaart.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant