De eerste bijeenkomst bij Bel Ami werd druk bezocht.
De eerste bijeenkomst bij Bel Ami werd druk bezocht. Foto: © Bob Awick

Tweede Alzheimer Café in Podium deMess

Zorg

NAARDEN - Het tweede Alzheimer Café Gooise Meren vindt op dinsdag 19 oktober (van 19.30 tot 21.00 uur) plaats in Podium deMess aan de Adr. Dortsmanplein. Het thema van de bijeenkomst is: De Geheugenpoli. 

Op 21 september j.l. vond een succesvolle startbijeenkomst plaats bij Bel Ami in Bussum. Maar liefst 85 mensen bezochten het Alzheimer Café. Tot het einde van dit jaar vinden totaal vier bijeenkomsten plaats. 

Het Alzheimer Café is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen die zorgen voor iemand met dementie (bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer), mensen met (beginnende) dementie, professionals en andere belangstellenden.

(Tekst loopt verder onder de afbeelding)


 Beeld: PR

In elke bijeenkomst is er aandacht voor een thema/onderwerp en gelegenheid voor vragen, advies en contact in een vriendelijke en veilige omgeving. De bijeenkomsten worden begeleid door ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. De zaal opent dertig minuten voor aanvang.

De bijeenkomsten zijn gratis en vrij toegankelijk. Belangstellenden hoeven zich niet vooraf op te geven voor de bijeenkomst; uiteraard gelden de actuele coronaregels. Voor praktische vragen of voor aanmelding als mogelijk vrijwilliger kan contact opgenomen worden met Cees Croes via c.croes@alzheimervrijwilligers.nl of 06-41399777.

Alzheimer Café Gooise Meren is een initiatief van de werkgroep Dementievriendelijk Gooise Meren, een samenwerkingsverband tussen Alzheimer- Nederland afdeling Gooi e.o., de King Arthur Groep, Bibliotheek Gooi en meer en Versa Welzijn, mede mogelijk gemaakt door gemeente Gooise Meren.

Uit de krant