Kinderen kunnen beweegdiploma halen

MUIDERBERG - Het is een proef om de jeugd meer te laten bewegen. Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Zaalsportclub Muiderberg werken samen om kinderen uit Muiden en Muiderberg tussen de 2 en 6 jaar een 'beweegdiploma' te geven.

Kinderheld Nijntje is ambassadeur van het Beweegdiploma. "Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen de kinderen het Beweegdiploma met Nijntje erop en krijgen ze een leuke badge", aldus het trotse bestuur van de Zaalsportclub.

In juni 2013 werd tijdens het Groot NK Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam het Beweegdiploma geïntroduceerd voor kinderen van 2-6 jaar. De KNGU heeft de ambitie om eind 2017 40.000 Beweegdiploma's uitgereikt te hebben.

Jaap Wals (directeur KNGU): "Wij willen met het Beweegdiploma een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd nog voordat de kinderen naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijze benadrukt. Nijntje is bij uitstek een karakter dat zeer tot de verbeelding spreekt van peuters, kleuters en hun ouders en grootouders. Wij zijn bijzonder blij dat Zaalsportclub Muiderberg in De Rijver op maandagmiddag aan de slag gaat met het Beweegdiploma en wensen alle peuters en kleuters uit Muiderberg en Muiden veel beweegplezier!"

Vandaag (15 april) is de eerste wedstrijd, toeschouwers zijn daarbij welkom. Wie daar meer over wil weten kan terecht op www.zaalsportclub.nl.

Nijntje, de grote kinderheld, helpt fanatiek mee