De bouw van de nieuwe Hollandse Brug, dit weekend vanuit de lucht.
De bouw van de nieuwe Hollandse Brug, dit weekend vanuit de lucht. Foto: Bastiaan Miché

De nieuwe brug uit de lucht

MUIDEN - In het midden van deze krant de laatste fotospread van het omvangrijke werk van Rijkswaterstaat rond Muiden. Rondom de gemeente is een van de grootste bouwputten van het land ontstaan.

De nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, het aquaduct in de Bloemendalerpolder, de Spieringbrug ernaast, de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg (in deze krant) en als laatste de bouw van de nieuwe Hollandse Brug bij Muiderberg.

Pas van bovenaf is te zien hoe er naast de grote Hollandse Brug op dit moment een iets kleiner broertje wordt gebouwd. Vanaf de oevers wordt naar elkaar toe gebouwd. Hier zijn geen technische hoogstandjes nodig, zoals bij de andere projecten van de A1. Dit is, zoals Rijkswaterstaat zelf zegt, 'een vrij normale brug'. Maar toch: over iets minder dan twee jaar raast hier het verkeer over dubbel zo veel rijbanen van en naar Almere.

Dan kan ook het naaktstrand aan de kant van Almere weer open. Voor de privacy van de bezoekers leek het de aannemer wel een goed plan om dat strand af te sluiten. En ook de vissen kunnen dan weer terug: ter voorbereiding zijn die weggevangen, waaronder de beschermde rivierdonderpad en exotische vissoorten als de Amerikaanse rivierkreeft en de zwartbekgrondel. De vissen zijn op een veilige plek elders in het Gooimeer uitgezet.

Nog ruim een jaar bouwen en dan is het grootste leed geleden rond Muiden. Begin 2017 lopen alle projecten op hun eind en in dat jaar moeten de eerste auto's over de nieuwe, brede A1 en A6 tussen Almere en Amsterdam rijden.

Tot aan 2020 wordt er dan voornamelijk gesloopt: de restanten van de oude A1 en misschien wel het belangrijkste: dan verdwijnt ook de grote betonnen A1-brug uit het gezichtsveld van de Muiders.