Lintje voor Elly de Vries uit Muiden. 'Een hart voor de natuur, tuin en vogels.'
Lintje voor Elly de Vries uit Muiden. 'Een hart voor de natuur, tuin en vogels.' Foto: Bob Awick

Een lintje voor
Jaap, Elly en Johan

MUIDEN - Een lintje voor Jaap Koster, Elly de Vries en Johan Smit. Vrijdag werden ze in het zonnetje gezet door burgemeester Marleen de Pater in de Kazerne. Het werd een groot feest.

In Muiden werden rond half elf vrijdagochtend de lintjes uitgereikt aan de twee Muiders en de Muiderberger. Overal in het land wordt half elf als tijd aangehouden, daarom wordt ook wel gesproken van de 'lintjesregen'.

Jaap Koster
Lovende woorden voor Jaap Koster. Volgens de aanvragers is hij op vele terreinen actief. Sinds 2001 bekleedt hij vele diverse functies op het terrein van meubels en interieur. Hij ondersteunt onder meer veel jonge ondernemers bij het opstarten van een eigen bedrijf.

Hij is lid van het Keurmerk Stylisten en was lange tijd als voorzitter verbonden aan de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Ook is hij al geruime tijd voorzitter van de Stichting Blijvend Applaus die tot doel heeft het stimuleren van professionele podiumkunsten.
Hij is voorzitter van het Kunstcollectief Muiden/Muiderberg en is actief lid van de Lions Muiden-Weesp.

Jaap Koster (Muiden) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Elly de Vries
Elly de Vries heeft een hart voor de natuur, tuin en vogels, zo zeggen de naasten om haar heen. Al ruim 12 jaar heeft zij de zorg voor de stadsvolière aan de Huygenslaan in Muiden.
Vele mensen in haar wijk en vooral de kinderen brengt zij hiermee veel vreugde. Daarnaast is zij al 17 jaar als vrijwillige 'muze' werkzaam op het Muiderslot.

De lintjes gaan naar twee Muiders en een Muiderberger

Hier is zij samen met de andere muzen verantwoordelijk voor het maken van bloemversieringen, gebaseerd op de bloemsierkunst uit de 17e eeuw. Elly de Vries toont zich een zeer kundige, loyale en enthousiaste vrijwilliger waar het Muiderslot op kan bouwen en ontzettend trots op is. Ten slotte is zij al 20 jaar een vaste collectant voor het KWF en de Dierenbescherming.

Elly de Vries (Muiden) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Johan Smit uit Muiderberg
Wie kent Johan niet? Hij is sinds 1991 actief op cultureel vlak in Muiderberg. Sinds 1991 is hij actief betrokken bij toneelvereniging Stuk voor Stuk, vanaf 1994 als secretaris. Sinds 1999 tot vorig jaar was hij bestuurslid (programmamanager) bij Swing op de Brink, het jaarlijks terugkerend muziekevenement op de Brink in Muiderberg. Hij bracht daarmee letterlijk de muziek in het jaarlijkse feest in het dorp.

Johan Smit (Muiderberg) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.