Drukte rond de Sluis.
Drukte rond de Sluis. Foto's: Matthijs Wink

MUIDEN - Muiden en Muiderberg kleurden maandag oranje voor Koningsdag. Het werd een geslaagd feest.

Koningsdag in Muiden begon dit jaar traditiegetrouw met de aubade op de Schulpen. Fred Vrolijks – voorzitter van het Comité Openbare Feesten – en burgemeester De Pater spraken de aanwezigen toe, waarna de ballonnen de lucht in gingen. Die waren dit jaar biologisch afbreekbaar.

Het Oranjegebak zou dit jaar in de Amsterdamsestraat geserveerd worden, maar vanwege de lage temperaturen werd toch uitgeweken naar de feesttent.

Geholpen door het zonnige weer verliep de dag verder voorspoedig. De peuter- en kinderspelen waren dit jaar op de Herengracht en de Amsterdamsestraat. Voor Taveerne de Mol en De Poort van Muiden stonden tafels waar een pastalunch werd verzorgd.

In de middag stonden de puzzeltocht en de vrijmarkt op het programma, evenals diverse oud-Hollandse spellen. Jong en oud vermaakte zich met de vele activiteiten die waren georganiseerd. Mede door het mooie weer waren er veel mensen op de been.

Eind van de middag was Jan Vogel weer present die voor de feesttent zong. De dag werd afgesloten met het Koningsbal. Muiden kijkt terug op een geslaagde Koningsdag.

Muiderberg
Ook in Muiderberg is Koningsdag prima verlopen. Veel Muiderbergers trokken naar de Brink om daar de verjaardag van de koning te vieren. Daar waren onder meer activiteiten voor kinderen en livemuziek De indeling was dit jaar iets anders dan voorgaande jaren; de organisatie roept Muiderbergers op om te laten weten hoe zij dit hebben beleefd.

Dat kan via de nieuwe Facebookpagina van de Stichting Muiderbergse Feesten, waar ook foto's van maandag te vinden zijn.

De zonnebril kan op!
Mooi aangekleed voor het feest.
De traditionele opening door de burgemeester.
Kroontjes mogen op.
Optreden voor de tent.
Spelletjes in de stad.
Ringen werpen.
Kijk daar!
Er werd vooral gelachen.
Feest is voor jong en oud.