De Schoutenwerf.
De Schoutenwerf. Foto: Eigen foto

Plannen Schoutenwerf dit weekend gepresenteerd

MUIDEN - Na jaren van voorbereidingen wordt zaterdag en zondag het woningbouwplan Schoutenwerf gepresenteerd aan het grote publiek.

In de plannen is er plek voor ongeveer 50 appartementen, penthouses en woningen op het terrein. Toekomstige bewoners kunnen hun boot in de eigen haven voor de deur aanmeren. Voor de auto is er een garage onder de woning.

Iedereen welkom
Muiders en andere belangstellenden zijn zaterdag en zondag van harte welkom om in de oude loodsen de eerste planuitwerking te bekijken en kennis te maken met de locatie. De architecten en het bouwmanagement geven toelichting en inventariseren graag de eerste indrukken van geïnteresseerden, om die bij de verdere uitwerking te betrekken. Of zoals de ontwikkelaars zeggen: "Op deze unieke locatie in het stadshart van Muiden, aan de oude haven en de Vechtmonding, wordt in oud-industriële scheepswerfsfeer een bijzondere woonbeleving gecreëerd."
Bedrijven
Verschillende bedrijven die bij de bouw en de inrichting van het terrein betrokken zijn, presenteren die middag hun producten, waaronder industriële gietvloeren en de laatste snufjes op het gebied van domotica. Ook het Muider Kunstcollectief is aanwezig met een prachtige collectie schilderijen en beelden.

Woningbouwplannen voor de Schoutenwerf worden er al jaren gemaakt. Deze plannen lijken een serieuze doorbraak sinds jaren voor het terrein. Onlangs werden er ook nieuwe promotiebanners opgehangen in de buurt en kwam de nieuwe website in de lucht: Schoutenwerf.nl.

De open dagen zijn zaterdag en zondag van 14.00–17.00 uur. Bezoekers kunnen parkeren tegenover de Zeestraat 45.