Donderdag: graafmachines ploegen op het tweede veld van SC Muiden.
Donderdag: graafmachines ploegen op het tweede veld van SC Muiden. Foto: Christian Pfeiffer

Graafmachines nemen
SC Muiden over

MUIDEN - 'Leden, blijf rustig, we zijn nog in onderhandeling.' Dat is de boodschap van SC Muiden nadat donderdag de graafmachines aan de slag gingen op het tweede veld. Een emotioneel moment.

door Christian Pfeiffer

Dat het zo snel zou gaan, dat was dan weer niet verwacht. Maar donderdag gebeurde het waar al maanden om werd gevreesd. De voorbereidende werkzaamheden voor het zanddepot van de KNSF op de voetbalvelden van SC Muiden. KNSF staat in haar recht: de huurovereenkomst met S.C. Muiden is verlopen en de vergunning voor de aanleg van het depot afgegeven. Toch een emotioneel moment.
Het is het begin van het einde van de club op deze locatie. Er werd een traan gelaten bij de betrokkenen die langs de kant stonden te kijken. Op het complex werden uit stil protest de vlaggen van de sportcombinatie halfstok gehangen.

En ook een reactie in het Muidense bleef niet uit. De volgende dag lag er ineens een hoop gras met een voetbaldoel voor de deur bij de gemeente Muiden. Boze leden roeren zich. Zij geven de gemeente de schuld van het uitblijven van een alternatieve locatie voor de club. Ook een spandoek werd opgehangen en de Muider vlag halfstok geknoopt.

Toch roept het bestuur de leden op rustig te blijven. Op de achtergrond wordt er nog steeds onderhandeld. "Het bestuur begrijpt dat de ingrijpende werkzaamheden de nodige emoties oproepen. Achter de schermen wordt op dit moment door de betrokken partijen, Gemeente Muiden, KNSF en SC Muiden gewerkt aan een oplossing. Om dit proces niet te verstoren roept het bestuur de leden op om rustig te blijven."

Waar er over onderhandeld wordt is niet naar buiten gebracht. Wel zou het gaan om een oplossing voor de huisvesting. Nog deze week wordt er een beslissing verwacht over de toekomst van de club. De sportcombinatie hoopt nog voor het einde van de week naar buiten te kunnen komen met een goede deal.

SC Muiden: 'Leden blijf nog even rustig om proces niet te verstoren'
Gras en doel voor de deur van de gemeente