Veel Weespers vinden het gevaarlijk.
Veel Weespers vinden het gevaarlijk. Foto: Christian Pfeiffer

'Onze honden zijn overreden door een of andere idioot'

WEESP - Wie er even staat ziet het misgaan. Auto's die de bocht om komen, zien het gewoon niet. Vaak ook omdat de bestuurder iets anders aan het doen is. Voetgangers moeten dekking zoeken. Is het zebrapad aan de Plataanlaan het gevaarlijkste van Weesp?

Raadslid Bernard Bierwolf van de WSP maakt zich zorgen over de veiligheid op het zebrapad. In schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders stelt hij dat het zebrapad vaak over het hoofd gezien wordt door automobilisten die niet zitten op te letten. Dat probleem komt vooral voor bij verkeer dat de bocht omkomt vanaf de Jan Tooropstraat.

Overreden hond
Veel Weespers vinden het een gevaarlijk punt, zo blijkt uit stortvloed aan reacties op WeesperNieuws.nl. "Gelukkig niet wijzelf, maar wel onze honden zijn daar overreden door een of andere idioot. We moesten ook onze herder laten inslapen en de Yorkse terriƫr verbleef een aantal dagen in shock bij de dierenarts", zo schrijft Angela Hensens.
"Dat er nog geen dode is gevallen is een wonder!", zo meent Rubyna van der Meulen.
Rosalie Borgstein: "Wij hebben twee honden en die heb ik vaak genoeg heel hard mee moeten trekken want de meesten - ook al zien ze je - stoppen echt niet!"

Tooropstraat
Niet alleen dit zebrapad wordt als gevaarlijk genoemd. Eigenlijk alle oversteekplaatsen op de Jan Tooropstraat krijgen er van langs. Weespers voelen zich niet gezien en een enkeling laat zelfs weten om te lopen om de zebrapaden maar helemaal te vermijden.

Plataanlaan
Terug naar het zebrapad aan de Plataanlaan. Het college van B en W heeft de boel laten onderzoeken. Er is overleg gevoerd met de verkeersdeskundige van de regiopolitie.

"De opvatting is dat dit een situatie betreft waar een zebrapad voor bedoeld is. Een zebrapad dient in de regel alleen toegepast te worden op een locatie waar in voldoende mate wordt overgestoken zodat passerende automobilisten met regelmaat geattendeerd worden op de aanwezigheid van een oversteeklocatie en daar derhalve op bedacht zijn."

Bernard Bierwolf (WSP) maakt zich zorgen
en stelt vragen

"Om aan te geven dat er een zebra na de bocht ligt is er al voor de bocht een bord om aan te duiden dat er een oversteekplaats aan komt." Desalniettemin heeft de politie besloten voorlopig een extra oogje in het zeil te houden. Het zebrapad wordt meegenomen in de surveillanceronde.